Volledig scherm
De vrachtwagen reed de afsluiting aan het perron kapot. © Wouter Spillebeen

Trucker onder invloed beschadigt reling aan tramperron: twee voetgangers gewond

In de Heerweg-Noord in Zwijnaarde ter hoogte van de brug over de R4 heeft een vrachtwagenchauffeur een reling van een tramperron beschadigd en twee personen verwond. De slachtoffers verkeren volgens de eerste vaststellingen niet in levensgevaar. De trucker bleek gedronken te hebben en moest zijn rijbewijs afgeven.

Rond 15 uur draaide de vrachtwagen de Rooskenstraat uit om in de richting van Gent verder te rijden. Volgens getuigen had de chauffeur een vrij hoge snelheid. “Hij miste zijn bocht volledig en is op de afsluiting aan het perron ingereden”, aldus de politie. “Zijn laadbak schoot open”, vertelt een buurtbewoonster. “Dat gaf een enorme knal. Op dat moment ben ik gaan kijken wat er aan de hand was.” De vrachtwagen had de metalen afsluiting aan het tramperron beschadigd. Twee bejaarde personen, een man en een vrouw, die net van de tram gestapt waren, werden geraakt door de afgereden reling.

“De man had een wonde aan zijn been en de vrouw had een klap gekregen op haar hoofd”, weet de bewoonster, die als eerste de hulpdiensten verwittigde. “Ze was nog bij bewustzijn.” De man raakte lichtgewond en de vrouw moet geopereerd worden aan haar voet. Ze werden zonder levensgevaar overgebracht naar het UZ. 

De vrachtwagenchauffeur was intussen doorgereden naar frisdrankenproducent Coca-Cola, waar bij het binnenrijden opgemerkt werd door medewerkers dat de vrachtwagen betrokken was geraakt bij een verkeersongeval. “Hij dacht dat hij enkel een paaltje had geraakt, maar zijn collega’s zagen dat het een stuk erger was”, klinkt het bij de politie. “Bovendien bleek hij onder invloed te zijn van alcohol.” De chauffeur is niet aangehouden, maar zal zich nog moeten aanbieden voor een verhoor. Zijn rijbewijs is voorlopig voor vijftien dagen ingetrokken.

Door de aanrijding moest de tram even blijven staan, maar na een tiental minuten kon het verkeer weer hernomen worden. De hinder voor het openbaar vervoer bleef beperkt.

Volledig scherm
De vrachtwagen reed de afsluiting aan het perron kapot. © Wouter Spillebeen
Volledig scherm
De vrachtwagen reed de afsluiting aan het perron kapot. © Wouter Spillebeen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. ArcelorMittal bouwt in Gent nieuwe hoogoven van 195 miljoen euro: “Goed voor 25 jaar werkzekerheid”

  ArcelorMit­tal bouwt in Gent nieuwe hoogoven van 195 miljoen euro: “Goed voor 25 jaar werkzeker­heid”

  ArcelorMittal Gent is deze maand gestart met de voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe hoogoven. Die vervangt de bestaande hoogoven B, is een pak duurzamer en moet de staalgigant mee helpen zijn klimaatdoelstelling - om tegen 2050 energieneutraal te zijn - te bereiken. De investering van 195 miljoen euro betekent zeer goed nieuws voor North Sea Ports. “Dit project betekent 25 jaar werkzekerheid.”
 2. Hollandse kostuums

  Hollandse kostuums

  Ik vraag me af wanneer er een standbeeld wordt opgericht ter ere van de Gentse Ondernemer. Die houdt moeilijk maar kranig het hoofd boven water, geplaagd door een tot in het absurde veranderende mobiliteit, een drastische afname van parkeerplaatsen voor potentiële klanten en aanslepende wegenwerken. Tel daar de moordende concurrentie van de e-commerce en de waanzinnig hoge Belgische belastingen bij en je weet dat je een expert in survival moet zijn om hier te ondernemen. Moedig verenigen onze lokale neringdoeners zich op de Facebookpagina Gentse Fierheid, richten ze ondernemersplatformen op en investeren ze dagelijks in tijd en goederen om het de Gentse en bezoekende shopper naar de zin te maken. Je zou denken dat de Stad zelf, die daardoor astronomisch hoge parkeergelden en gemeentetaksen van toeristen opstrijkt, dat alles toejuicht. Niet dus. Eerder deze week poseerde schepen van protocol Mieke Van Hecke fier naast haar in het nieuw gestoken stadhuispersoneel. Die mensen hadden net een nieuw kostuum gekregen, op maat gemaakt en duurzaam. Dat zou leuk nieuws geweest zijn, ware het niet dat de Stad de kostuums aangekocht heeft in Nederland. “Dat es in de mensche ulder totte spiekele” zou mijn oma zeggen. “Zijn er dan geen Gentse bedrijven die kostuums leveren”, hoor ik u vragen. “Ja, een hele hoop”, antwoord ik u. Schepen Van Hecke zei dat ze niet anders kon omdat er wijzigingen in het personeelsbestand waren. Het stadhuispersoneel behoort volgens mij tot het stadspersoneel en dus worden wijzigingen in dat personeelsbestand doorgevoerd door het stadsbestuur, waar schepen Van Hecke deel van uitmaakt. Die uitleg is er dus eentje om er vanaf te zijn. Mocht ik een winkel hebben in Gent en de schepen komt binnen, ik zou haar voor haar boodschappen naar Nederland sturen.
 3. Robots Malem worden geveild

  Robots Malem worden geveild

  De laatste weekends van de tentoonstelling Malem Robotica gaan in. De voorbije maanden hebben kunstenaars zo’n 200 robots gecreëerd en in de wijk tentoon gesteld. Om voor wat centen te zorgen voor de volgende editie gaan de robots op 28 september onder de veilinghamer. Wie zijn oog heeft laten vallen op zo’n robot, kan nu al een bod doen via info@msap.be. Bieden op de kleinste robots start vanaf 5 euro. De eigenlijke veiling vindt volgend weekend plaats aan het Heldenplein 22.