Het is idyllisch, maar om de Westelijke Leiearm om te vormen tot zwemlocatie is er wel nog wat werk aan de winkel.
Volledig scherm
PREMIUM
Het is idyllisch, maar om de Westelijke Leiearm om te vormen tot zwemlocatie is er wel nog wat werk aan de winkel. © Wannes Nimmegeers

Trekken de Gentenaars hier binnenkort baantjes? “Als de waterkwaliteit in orde is, moet het mogelijk zijn”

In Gent ligt nu ook de Westelijke Leiearm als mogelijke zwemlocatie op tafel. Dat blijkt uit een vraag van Vlaams Parlementslid Stephanie D’Hose (Open Vld) aan partijgenoot en mobiliteitsminister Lydia Peeters. “Het is nu aan de stad om verder initiatief te nemen”, liet Peeters weten. 

  1. Caroline Jannes is psychologe op de Topsportschool in Gent: “Ik luister vooral, jongeren in de topsport worden al genoeg gestuurd”
    PREMIUM
    GENT

    Caroline Jannes is psychologe op de Topsport­school in Gent: “Ik luister vooral, jongeren in de topsport worden al genoeg gestuurd”

    Op de topsportschool in Gent streven jaarlijks tientallen jongeren naar het ultieme doel: de medaille op een EK, WK of zelfs de Olympische Spelen. Caroline Jannes probeert hen al 15 jaar lang te behoeden voor de emotionele weerslag van een verkeerde sprong, slechte prestatie of de immense druk die jarenlang trainen met zich meebrengt. “Moedig van Biles dat ze zich terugtrekt. Maar ook dat is de prestatie van een heel team.”