Volledig scherm
Aan de overweg in Beervelde werd anderhalve meter spoor vernield. © Didier Verbaere

Tractor verliest aanhangwagen en vernielt anderhalve meter spoor aan overweg: treinverkeer Gent-Lokeren moet over één spoor en geen doorgaand verkeer tussen Lochristi en Beervelde

Aan de spooroverweg op de Beerveldsebaan in Beervelde kantelde deze namiddag een aanhangwagen van een tractor en die belandde op de sporen. Daarbij vernielde het 30 ton zware gevaarte ongeveer anderhalve meter spoor. Het treinverkeer tussen Gent-Dampoort en Lokeren kan er slechts alternerend over één spoor en er is geen doorgaand autoverkeer mogelijk tussen Lochristi en Beervelde. “We hopen de schade nog dit weekend op te lossen”, zegt Thomas Baeken van Infrabel. 

Volledig scherm
Aan de overweg in Beervelde werd anderhalve meter spoor vernield. © Didier Verbaere

Zaterdagnamiddag omstreeks 16 uur brak de verbinding tussen een tractor en zijn aanhangwagen af vlak voor de spoorwegovergang in Beervelde richting Lochristi. De aanhangwagen kantelde en schoof enkele meters verder door over het asfalt en de sporen. Daarbij rukte hij ongeveer anderhalve meter spoor uit het beton. 

Volledig scherm
Aan de overweg in Beervelde werd anderhalve meter spoor vernield. Het treinverkeer kan er slechts over één spoor passeren. © Didier Verbaere

“Onze technische ploegen zijn massaal ter plaatse om de schade te herstellen. Momenteel is er spoorverkeer mogelijk op één spoor. We hopen dat tegen de maandagspits beide sporen weer in gebruik zijn”, zegt Thomas Baeken van Infrabel. De overgang is gesloten voor alle gemotoriseerde verkeer voor de veiligheid van de werknemers van Infrabel. Voetgangers en fietsers kunnen wel  oversteken. 

Volledig scherm
Aan de overweg in Beervelde werd anderhalve meter spoor vernield. Doorgaand verkeer is niet mogelijk over de overweg. © Didier Verbaere
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieuwe school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieu­we school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    De feestelijke opening van de nieuwe school ‘de Muzische leerThuis Melopee’ aan de Oude Dokken wordt allicht uitgesteld. Door een lek in de douches loopt het water vanop de derde verdieping door heel de nieuwbouw. “Hoelang het al lekt, weten we niet”, zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen). “Het is voorlopig nog onduidelijk wat er de komende dagen zal gebeuren.”
  1. Beton

    Beton

    Aan de rand van de Gentse kanaalzone liggen 2 straatjes gesandwicht tussen de drukke Evergemsesteenweg, de nog drukkere Zeeschipstraat, chemische fabrieken en een spoorweg. Tussen al dat vervuilend lawaai hebben de bewoners van dit Wondelgemse uithoekje een oase van rust en groen gemaakt. Ze engageren zich om hun haag pas te snoeien na de broedperiode om geen vogeltjes te storen, krijgen geregeld bezoek van een in de stad uiterst zeldzame bonte specht en ’s nachts zwerft er een vos in de buurt. In tijden waarin ecologisch goed menende politici oreren dat iedereen in de stad moet komen wonen om de natuur weer plaats te geven, kan je zeggen dan de bewoners van de Uitvangstraat en Stenen Kruis het voorbeeldig doen. Onlangs kregen de 33 gezinnen die daar wonen echter het bericht dat grote stukken van hun tuin zullen worden onteigend voor de aanleg van de ‘fietsostrade’ tussen Gent en Eeklo. Gras en bomen moeten plaats ruimen voor beton, de tuinhagen voor een 3 meter hoge stalen wand. De buurt kon een bezwaarschrift indienen tot eind september. Dat lijkt democratisch, ware het niet dat de definitieve plannen pas veel later zullen bekendgemaakt worden. De bewoners hebben een alternatieve route voor de fietsostrade bij hun bezwaren ingediend, eentje waarbij veel minder groen moet wijken, maar ze maken zich geen illusies. Wetend hoe het stadsbestuur omgaat met de protesten tegen onder meer de sluiting van camping Stropke en de invulling van de Sint-Annakerk, begrijp ik hun schrale hoop. Afgelopen week kondigde schepen Watteeuw nochtans een betonstop aan. In Gent mag voortaan niemand nog zijn eigen voortuin verharden om er een parkeerplaats van te maken. De bewoners van het verborgen stukje Wondelgem halen hoofdschuddend de schouders op. De bonte specht en de vos zijn al op zoek naar andere oorden.