Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © EPA

Tot acht maanden cel voor hondenmishandelaars: “Hij gooide puppy van boven zijn hoofd op de grond”

GentTwee mannen zijn donderdagochtend in twee afzonderlijke zaken veroordeeld wegens het mishandelen van hun huisdieren. Op camerabeelden was te zien hoe één van hen, een amper 21-jarige man, zijn puppy van boven zijn hoofd op de grond gooide. De andere was zijn jonge hond dan weer enorm hardhandig aan het ‘trainen’. Toen hij daarover werd aangesproken door een voorbijganger, sloeg hij met een blikje bier op zijn hoofd.

 1. Ziekenhuis Jan Palfijn plooit onder de druk: schorsing arts die van onrechtmatige euthanasie wordt beschuldigd, opgeheven
  PREMIUM
  Gent

  Ziekenhuis Jan Palfijn plooit onder de druk: schorsing arts die van onrechtma­ti­ge euthanasie wordt beschul­digd, opgeheven

  De arts die met onmiddellijke ingang door het ziekenhuis Jan Palfijn werd geschorst, mag nu toch terug aan de slag. De internist werd, zonder gehoord te worden, geschorst na vermeende ‘onregelmatigheden’ bij de euthanasie op een 91-jarige patiënt. De andere artsen gingen pal achter hun collega staan, en eisten dat de schorsing ongedaan werd gemaakt. Advocaat Walter Van Steenbrugge dreigde zelfs met een kortgeding. Het gerechtelijk onderzoek blijft uiteraard lopen.
 2. Interieurwinkel in Oostakker organiseert elke week kerstmarkt: “Bij aankoop van een kerstboom, krijg je een waardebon van 15 euro voor de winkel”
  Gent

  Interieur­win­kel in Oostakker organi­seert elke week kerstmarkt: “Bij aankoop van een kerstboom, krijg je een waardebon van 15 euro voor de winkel”

  De kerstmarkt in het centrum van Gent werd afgelast, maar in Oostakker gaat er wel één door. In de binnentuin van een interieurwinkel die een half jaar geleden opende in het oude stationsgebouw. Je kan er elke donderdag, vrijdag en zaterdag tot en met 23 december terecht voor warme chocomelk, champagne, Ameretto en… kerstbomen.