Archiefbeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld © Yves Masscho

Tot 5.800 mensen per uur op het toilet en 140.000 liter urine: de definitieve wc-cijfers van de Gentse Feesten die u (niet) wilde weten

GENTDe Gentse Feesten van 2022 tekenden recordcijfers op. Met 1,6 miljoen bezoekers — het hoogste cijfer in de laatste 20 jaar — werd er veel gedronken én dus ook duchtig naar de wc gegaan. De stad heeft daar een rapport over opgesteld en wij lezen het even op het gemak met u mee. 

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Met deze knop moeten kotbazen tot vijftig procent energie besparen: “Ons systeem regelt elke radiator afzonderlijk”
  Gent

  Met deze knop moeten kotbazen tot vijftig procent energie besparen: “Ons systeem regelt elke radiator afzonder­lijk”

  De Gentse start-up esave wil de wereld veroveren met een nieuw soort verwarmingssysteem. Met slimme kleppen en artificiële intelligentie kunnen kotbazen en hoteleigenaars tot de helft besparen op hun energiefactuur. “Volgens onze berekeningen is jouw investering binnen maximaal vijf jaar terugbetaald”, zegt marketingverantwoordelijke Ruben Borges (37) zelfverzekerd.