Working at the harbor between big cargo ships.
Volledig scherm
Working at the harbor between big cargo ships. © Getty Images/iStockphoto

Tot 30 maanden cel gevraagd voor viertal dat gestolen wagens vanuit Frankrijk naar België verscheepte

GentVier mannen riskeren celstraffen tot 30 maanden wegens heling van heel wat wagens. Het viertal bracht de gestolen wagens over vanuit Frankrijk naar ons land. Ze gebruikten hiervoor containers, maar in sommige gevallen reden ze zelf om en weer. Zelf geven ze aan niet geweten te hebben dat de wagens gestolen waren.

 1. Eerste Ixina-winkel in Gent opent zijn deuren: “Wij willen hét keukenmerk bij uitstek in de regio worden”
  Sint-Denijs-Westrem

  Eerste Ixi­na-win­kel in Gent opent zijn deuren: “Wij willen hét keukenmerk bij uitstek in de regio worden”

  Langs de Wallekensstraat in Sint-Denijs-Westrem opende deze week een nieuwe Ixina-winkel haar deuren. Met een toonzaal van maar liefst 700 vierkante meter, waar 19 keukens uitgestald staan, kunnen keukenliefhebbers zich volledig uitleven. De vestiging wordt gerund door Thomas Batjoens (35) en Matthias Lambrecht (34). “Klanten kunnen rekenen op onze tonnen ervaring.”
 2. Johan Braeckman en Dirk Draulans gaan voor vrijspraak na dagvaarding door vzw Viruswaanzin
  Gent

  Johan Braeckman en Dirk Draulans gaan voor vrijspraak na dagvaar­ding door vzw Viruswaan­zin

  Filosoof Johan Braeckman en journalist Dirk Draulans moesten zich maandag verantwoorden in de rechtbank na een rechtstreekse dagvaarding door de vzw Viruswaanzin. Volgens de vzw hebben de twee in een uitzending van ‘De afspraak’ zich schuldig gemaakt aan laster en eerroof en moeten ze een schadevergoeding van 70.000 euro betalen. Zowel Braeckman, Draulans als het openbaar ministerie vraagt echter om de vrijspraak.