Pascale Mahy overleed zondagavond aan de gevolgen van longkanker en corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Pascale Mahy overleed zondagavond aan de gevolgen van longkanker en corona. © RV

Topvrouw garagegroep Pascale Mahy (53) overleden na lange strijd tegen longkanker: “Coronabesmetting
werd haar fataal”

Pascale Mahy, jarenlang dé topvrouw bij garagegroep Mahy, is zondagavond op 53-jarige leeftijd overleden in het Gentse ziekenhuis Maria Middelares. Na een lange strijd tegen longkanker werd een coronabesmetting haar fataal. “Diep vanbinnen is ze altijd dat eenvoudig meisje gebleven”, vertelt haar man. “Die grote bescheidenheid was haar mooiste eigenschap.”

 1. Stad werft vierde flatwachter aan, maar wat doet die? “Bewoners spreken me aan voor eender wat, van een bananenschil op de gang tot sluikstorten”

  Stad werft vierde flatwach­ter aan, maar wat doet die? “Bewoners spreken me aan voor eender wat, van een bananen­schil op de gang tot sluikstor­ten”

  Het stadsbestuur werft een vierde ‘flatwatcher’ aan, maar wat houdt dat precies in? Kristof Ellertz (48) is al twee jaar flatwatcher voor de sociale hoogbouw aan de Watersportbaan. Daar fungeert hij als een wandelend aanspreekpunt. Bewoners kunnen bij hem terecht voor burenruzies, gesloten deuren, persoonlijke problemen, eender wat. Kristof zorgt zelf voor een oplossing of neemt contact om met wijkpartners om het probleem op te lossen. “Het is een klein beetje een roeping.”
 2. Flik/presentator Johan Dhaene met pensioen: “Ik lag op het dak van Delhaize in de tijd van de Bende Van Nijvel, maar werkte minstens even graag met de mensen in de wijk”
  PREMIUM

  Flik/presentator Johan Dhaene met pensioen: “Ik lag op het dak van Delhaize in de tijd van de Bende Van Nijvel, maar werkte minstens even graag met de mensen in de wijk”

  Na 37,5 jaar dienst hangt Johan Dhaene (58) vrijdag zijn politiekepie aan de haak. “Ik zou graag nog voortdoen, maar mijn bobijntje is af”, zegt hij. “Ik heb een prachtige loopbaan gehad, met al die mooie herinneringen kan ik gerust nog enkele jaren verder.” Johan was niet enkel bekend als flik, maar ook als presentator op de radio en van de populaire Flikkendagen.