Wat de titel van het boek 'Cupido' betekent, wordt volgens Vandenbussche duidelijk in het verhaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Wat de titel van het boek 'Cupido' betekent, wordt volgens Vandenbussche duidelijk in het verhaal. © Kristiaan Vandenbussche

Toppleiter Kristiaan Vandenbussche brengt eerste boek ‘Cupido’ uit: “Zeven jaar aan gewerkt”

Gent/VeurneStrafpleiter Kristiaan Vandenbussche (45) brengt op 20 november zijn eerste boek ‘Cupido’ uit. Een proces van zeven jaar dat uiteindelijk resulteert in een thriller van formaat. “Mijn ervaring als strafpleiter in assisenzaken speelt een bepalende rol in het boek.”

 1. In het hoger onderwijs blijft het nieuwe normaal een beetje digitaal: “Per vak zoeken naar de beste lesvorm”
  PREMIUM
  GENT

  In het hoger onderwijs blijft het nieuwe normaal een beetje digitaal: “Per vak zoeken naar de beste lesvorm”

  Vanaf 1 september opnieuw volle klaslokalen, aula’s en refters? Zo’n vaart zal het niet lopen. Op de Gentse Arteveldehogeschool wordt vanaf komend academiejaar de kaart van ‘blended learning’ getrokken. Deels digitaal en dus niet de hele tijd op de schoolbanken. Ook bij de andere hogescholen klinkt een vergelijkbaar verhaal. Is het klassieke hoorcollege dan voorgoed verdwenen?
 1. ASSISEN. Martine H. (55) sloeg zwakbegaafde zus met hamer op het hoofd en dwong haar om haar braaksel op te eten: “Ze maakte me nerveus”
  PREMIUM
  Gent/Ronse

  ASSISEN. Martine H. (55) sloeg zwakbegaaf­de zus met hamer op het hoofd en dwong haar om haar braaksel op te eten: “Ze maakte me nerveus”

  Voor het Gentse hof van assisen is vrijdag het proces van Martine H. (55) uit Ronse van start gegaan. Zij wordt beschuldigd van foltering met verzwarende omstandigheden van haar zwakbegaafde, oudere zus tussen 2014 en 2017. De zus is nog in leven maar door de ernst van de feiten moet Martine H. zich toch voor het hof van assisen verantwoorden.
 2. Student-ondernemers vieren einde van corona met DJ-set vanuit luchtballonnen. “Uitzending op terrassen, van Charlatan tot Praag”
  Gent

  Stu­dent-onderne­mers vieren einde van corona met DJ-set vanuit luchtbal­lon­nen. “Uitzending op terrassen, van Charlatan tot Praag”

  Twee Gentse student-ondernemers, Thomas Lissens (23) en Eduardo Pires Fernandes (23), vieren het einde van corona met een ongeziene stunt. Ze organiseren zondag spectaculaire DJ-sets... in twee luchtballonnen, terwijl ze over Gent vliegen. Live zal je daar niks van horen, zo’n ballon vliegt minstens 300 meter hoog. Maar het evenement wordt wel uitgezonden op schermen op verschillende terrassen.