Tom in zijn prachtige tuin.
Volledig scherm
Tom in zijn prachtige tuin. © Jill Dhondt

Tom (44) opent ijssalon en platenwinkel in achttiende-eeuwse hoeve in Zwijnaarde: “De perfecte plek om neer te strijken met vrienden en familie”

GentZak deze zomer zeker eens af naar Zwijnaarde, want daar heeft de 44-jarige Tom Coghe een ijssalon en een platenwinkel geopend. In een achttiende-eeuwse hoeve dan nog, waar hij met zijn gezin woont. Het ijs is van Talamini, het oudste ijssalon van Gent, en in de platenrekken vind je vooral metal en punk maar evengoed Johnny Cash.

 1. Oudste padelclub van het land viert feest: “Op 10 jaar tijd hebben we nog nooit problemen gehad met de buren”
  PREMIUM
  Gent

  Oudste padelclub van het land viert feest: “Op 10 jaar tijd hebben we nog nooit problemen gehad met de buren”

  Feest in Gent dit weekend want Padelclub 4U2 – de oudste padelclub van het land – bestaat 10 jaar. Toen ze van start gingen, had nog quasi niemand van padel gehoord. Toch was de club een instant succes, en vandaag is de sport niet meer weg te denken. “We waren geschrokken van de uitspraak in Brugge, wij hebben nog nooit problemen gehad met de buren”, klinkt het.
 2. Fraudeerster tekent beroep aan tegen veroordeling voor manipulatie van informatica: “Op het moment van de feiten zat ze zwaar aan de grond en was ze zelfs dakloos”
  Gent

  Fraudeer­ster tekent beroep aan tegen veroorde­ling voor manipula­tie van informati­ca: “Op het moment van de feiten zat ze zwaar aan de grond en was ze zelfs dakloos”

  Een 27-jarige vrouw uit Gent stond dinsdagvoormiddag in het hof van beroep. Ze werd eerder veroordeeld door de correctionele rechtbank van Dendermonde voor manipulatie van informatica. Ze kreeg in eerste aanleg een jaar celstraf en een geldboete van 1.600 euro. Een te zware straf, volgens haar raadsman die beroep aantekende.
 3. Rita (72) en Pottie (75), oudste cafébazen van Overpoort, hebben hun laatste pint getapt: “Terug tien in plaats van vijf uur slapen”
  Gent

  Rita (72) en Pottie (75), oudste cafébazen van Overpoort, hebben hun laatste pint getapt: “Terug tien in plaats van vijf uur slapen”

  Voor de Gentse studenten zitten de examens erop, maar ook Luc ‘Pottie’ D’haens (75) en Rita Van Rijsselberghe (72) hebben hun donderdagnacht hun laatste beproeving doorstaan. Na 45 jaar achter de tapkraan gaan de oudste cafébazen van de Overpoort dan toch met pensioen. Heel wat studenten en oud-studenten kwamen nog afscheid van hen nemen in ‘hun’ Salamander.