Volledig scherm
PREMIUM
Radiopresentator en muzikant Sander De Keere raadt de Composer Talk aan over de muziek van de miniserie Chernobyl. © Wannes Nimmegeers

Tip Film Fest Gent: Sander De Keere wil weten hoe het geluid van een kerncentrale een soundtrack wordt

Het programma van Film Fest Gent is naar goede gewoonte rijkelijk gevuld. Kan u niet kiezen tussen al die fantastische films en evenementen? Dan helpen deze tips u een weg banen. Radiopresentator en muzikant Sander De Keere maakte twee seizoenen radio over filmmuziek, dus heeft hij het vandaag over de Composer Talk rond de muziek van de miniserie Chernobyl.

De Keere: “Ik ben natuurlijk vertrouwd met het filmfestival, maar vanuit mijn leefwereld kijk ik altijd naar de muziek die op het programma staat. Filmmuziek maken is een enorm boeiend metier die eigenlijk ontstaan is vanuit een klassieke traditie toen Europese componisten in de jaren ‘30 naar Hollywood zijn gevlucht en daar zijn beginnen componeren. Tegenwoordig zijn er filmcomponisten die heel klassiek werken zoals John Williams of Alexandre Desplat die duidelijke invloeden hebben van traditionele componisten. Helemaal aan de andere kant zit dan de soundtrack van de miniserie Chernobyl, waar de Composer Talk over gaat.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Superflitspaal Sammeke staat per ongeluk in doodlopende straat

    Superflits­paal Sammeke staat per ongeluk in doodlopen­de straat

    Bizar zicht op de Meulesteedsesteenweg. Daar staat sinds begin deze week de Gentse superflitspaal ‘Sammeke’ opgesteld klaar om hardrijders op de bon te zwieren. Die hardrijders zijn echter ver te zoeken aangezien sinds deze week het kruispunt iets verderop werd opengebroken door een aannemer. De stad vernieuwt er de verkeersremmers. Daarom moet alle verkeer omrijden. De buurtbewoners lachen er zich in elk geval een kriek mee. “Misschien staat hij hier om fietsers te flitsen. Heel erg is er in elk geval niet over nagedacht.” Eén ding staat vast: deze week breekt Sammeke geen records.
  2. Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieuwe school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieu­we school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    De feestelijke opening van de nieuwe school ‘de Muzische leerThuis Melopee’ aan de Oude Dokken in Gent wordt uitgesteld. Door een lek in de douches loopt het water vanop de derde verdieping door heel de nieuwbouw. “Hoelang het al lekt, weten we niet”, zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen). “Het is voorlopig nog onduidelijk wat er de komende dagen zal gebeuren.”