Tine in actie.
Volledig scherm
Tine in actie. © Wannes Nimmegeers

Tine en Wouter zorgen voor spektakel in nieuw restaurant: “De Goeiendag flamberen we ter plekke aan tafel”

GentKort maar krachtig, zo kan je de kaart van het nieuwe restaurant Duel in de Gentse Jan Breydelstraat het beste beschrijven. Veertigers Tine Vandewalle en Wouter Avet serveren er slechts drie hoofdgerechten. Met als uitsteker ‘De Goeiendag’: gespietst rundvlees dat ze aan tafel flamberen.

 1. Anton (36) van West-Site Boardshop strijdvaardig na hevige brand: “Zo snel mogelijk heropstarten, want doe dit veel te graag”
  PREMIUM
  Gent

  Anton (36) van West-Site Boardshop strijdvaar­dig na hevige brand: “Zo snel mogelijk heropstar­ten, want doe dit veel te graag”

  Anton Claes (36) likt zijn wonden nadat dit weekend zijn zaak West-Site Boardshop in de Nederkouter afbrandde. De schade aan het interieur is groot en ook alle boards, materialen en kleren zijn verwoest of zwaar beschadigd. Toch kijkt hij ondanks de zware klap vooruit. “Ik hoop gewoon dat de klanten terugkomen als we een nieuwe locatie hebben gevonden. Maar met zo’n sterke community ben ik ervan overtuigd dat we hier bovenop geraken.”
 2. Journalist, schrijver en ‘humorleverancier’ Geert Stadeus (57) overleden na fietsongeval: “Je was alles wat je van een vriend kon verwachten, en meer”
  PREMIUM
  Gent

  Journalist, schrijver en ‘humorleve­ran­cier’ Geert Stadeus (57) overleden na fietsonge­val: “Je was alles wat je van een vriend kon verwachten, en meer”

  Geert Stadeus (57), een Gents schrijver, is overleden na een fietsongeval. Hij was jarenlang hoofdredacteur van Snoecks, het bekende jaarboek met een gelijknamige scheurkalender, en schreef voor verschillende media waaronder Het Laatste Nieuws. De scherpe, grappige pen van Stadeus was bijzonder geliefd, zoals toen hij in 2020 met Stijn Van der Stockt een aanzet voor de Vlaamse Canon schreef.
 3. ASSISEN. B&B-moord in Zottegem: “Zowel Christel als haar dochter kwam onverschillig over bij de agenten”
  PREMIUM
  Gent/Zottegem

  ASSISEN. B&B-moord in Zottegem: “Zowel Christel als haar dochter kwam onverschil­lig over bij de agenten”

  Een banale zondagavond in een luxueuze B&B in Zottegem veranderde eind januari 2019 in een ware nachtmerrie. Na een zoveelste discussie, gevoed door drank, stormde B&B-uitbaatster Christel Troffaes (60) de keuken in, greep ze een mes en diende ze haar toenmalige man twee messteken toe. Die werden hem fataal. Vandaag komen politiemensen aan het woord die als eerste ter plaatse kwamen en het onderzoek voerden.