Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Tijd om een brief naar Sinterklaas te schrijven

6 december lijkt nog ver weg, maar de spanning stijgt wel al. Daarom heeft bpost opnieuw de Sinterklaasbrievenbussen geïnstalleerd, speciaal voor wie een brief naar de Sint wil sturen. Onder meer tegenover het stadhuis op de Botermarkt staat er eentje.

Nog tot 29 november kan iedereen die braaf is geweest een brief schrijven naar Sinterklaas. Al die brieven komen toe in een heus Sintsecretariaat, en worden allemaal beantwoord. Jaarlijks krijgt bpost meer dan 400.000 brieven te verwerken. Ook in Gent zijn er verschillende Sinterklaasbrievenbussen. Je moet er even naar zoeken, maar ze vallen wel direct op.

Voor alle brieven, één adres: Sinterklaas, Spanjestraat 1, 10612 Hemel. En vooral niet vergeten je eigen adres duidelijk op de brief te zetten, dan krijg je zeker iets terug.

Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wereldvreemd

    Wereld­vreemd

    Ik vraag me af waar de bestuurders van onze stad wonen. Volgens de wet moet hun domicilie in Gent staan om hier schepen te worden. Als je ergens woont, dan ga je in de buurt naar de bakker en ontmoet je mensen waar je een praatje mee slaat. Zo steek je iets op van wat er leeft in een gemeenschap. Telkens als ik het regionale katern van deze krant opensla, bekruipt me het gevoel dat enkele van onze bestuurders heel ver weg wonen en/of nooit praten met andere Gentenaars. Neem nu de soap rond de Winterfeesten! De standhouders vroegen al jaren om die met een week in te korten omdat er na nieuwjaar geen kat meer komt opdagen. De potentiële klanten hebben dan hun geld al lang uitgegeven, sparen voor de solden en krijgen vanaf 1 januari stilaan jeukende uitslag van kerstmuziek. De handelaren stonden die laatste week eenzaam te bevriezen en vroegen dus om die af te schaffen. Schepen Storms reageerde daar vrolijk op door de éérste week – zowat de meest winstgevende - te annuleren. Dan ben je ofwel ter kwader trouw ofwel weet je niet wat er bij de mensen leeft. Er kwam protest, de beslissing werd ingetrokken en vanaf volgend jaar houden de Winterfeesten ermee op vanaf nieuwjaar. Eind goed al goed, al had een beetje luisteren naar de mensen veel wrevel voorkomen. Ook als het over armoedebestrijding gaat, lijkt ons bestuur heel ver weg te wonen. 1 op 5 Gentse kinderen groeit op in kansarmoede en er is dus veel geld nodig om daar iets aan te doen. Terwijl schepen Coddens terecht fier met extra geld voor het OCMW stond te wapperen, verscheen het bericht dat 6.455 Gentenaars voortaan meer zullen moeten betalen voor hun al dan niet beschimmelde sociale woning. PVDA maakte zich terecht kwaad, schepen Heyse stak zich weg achter de Vlaamse regering. Bij welke bakker zij een praatje slaat, is me niet bekend.