Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Tijd om een brief naar Sinterklaas te schrijven

6 december lijkt nog ver weg, maar de spanning stijgt wel al. Daarom heeft bpost opnieuw de Sinterklaasbrievenbussen geïnstalleerd, speciaal voor wie een brief naar de Sint wil sturen. Onder meer tegenover het stadhuis op de Botermarkt staat er eentje.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Stad Gent stelt lokale coördinator aan om kwetsbare coronapatiënten te ondersteunen

  Stad Gent stelt lokale coördina­tor aan om kwetsbare coronapa­tiën­ten te ondersteu­nen

  De stad Gent heeft een lokale coördinator aangesteld om kwetsbare Gentenaars die positief testen op Covid-19 te helpen tijdens hun quarantaine. Dat maakte schepen van Sociaal Beleid Rudy Coddens (sp.a) bekend. “We kiezen er bewust voor om verder te gaan dan enkel te sensibiliseren”, zegt hij. “Zo geven we ook de meeste kwetsbare Gentenaars de kans om een quarantaineperiode goed door te komen.”
 2. Broodroof

  Broodroof

  Artiesten zijn een raar volkje. Ze reizen uren en zitten na aankomst nog eens evenveel uren te wachten tot ze hun ding kunnen doen. Of dat voor een groot of een klein publiek is, maakt hen niet zoveel uit, als ze maar kunnen optreden. Vaak wordt er onderhandeld over hun gages en vaak doen artiesten dan een stukje van hun prijs. Ze zijn ook de eersten die gevraagd worden om gratis voor een goed doel op te draven en om daar ja op te zeggen. Evenementorganisatoren zijn al even raar. Zij doen het onmogelijke om de feesten van hun klanten onvergetelijk te maken. Een podium over het zwembad, een stoet oldtimers in de tuin, een bloemstuk van honderden kilo’s aan het plafond… u vraagt, zij draaien. Het is dan ook merkwaardig dat sommige overheden ervan uitgaan dat diezelfde organisatoren geen evenement op touw kunnen zetten volgens de geldende coronamaatregelen. In onder meer Lochristi, Destelbergen en Merelbeke werden alle evenementen alvast verboden tot eind september, alle inspanningen en aanpassingen van de organisatoren ten spijt. Dat die maatregelen voor financiële schade zorgen bij een al ernstig getroffen sector, lijkt de gemeentebesturen niet te kunnen schelen. Het is gemakkelijker zich te laten leiden door paniek en lafheid dan duidelijke regels uit te vaardigen en te controleren. Gelukkig houdt het Gentse stadsbestuur het hoofd koel en laat het evenementen toe die beheersbaar zijn. Vlaams minister-president Jambon kwam naar de Bijloke, zag dat alles veilig en wel verliep, en schreef een brief naar alle burgemeesters met de vraag om zoveel mogelijk evenementen te laten doorgaan. Hoe de paniekerige besturen zullen reageren, weet ik niet. Als ze halsstarrig blijven verbieden, roep ik mijn collega’s artiesten wel op om voor hun bals en benefieten geen prijsjes meer te maken.
 3. Tweede coronagolf treft Gents toerisme: “We waren in juli nochtans goed begonnen”
  PREMIUM

  Tweede coronagolf treft Gents toerisme: “We waren in juli nochtans goed begonnen”

  Na de heropleving van het toerisme in Gent vorige maand slaat de tweede coronagolf opnieuw diepe wonden. Uit cijfers die onze krant opvroeg, blijkt dat afgelopen week slechts 28 procent van de hotelkamers bezet waren. Volgens Rudy De Wit, voorzitter van sectororganisatie Gent Hotels vzw, is onder meer de berichtgeving in buitenlandse media een probleem. “Vooral in de Nederlandse kranten is heel wat geschreven over de avondklok in Antwerpen", zegt hij. “Ook het Gents toerisme lijdt hieronder.”