Veerle geeft haar kindjes de borst, omringd door meer dan 50 andere borstvoedende moeders.
Volledig scherm
Veerle geeft haar kindjes de borst, omringd door meer dan 50 andere borstvoedende moeders. © Jill Dhondt

Tientallen moeders geven samen borstvoeding in Citadelpark om taboe weg te werken: “Ooit begon een groep jongeren koegeluiden te maken”

GentNiets natuurlijker dan je kind de borst geven, maar niet iedereen ziet dat zo. Veel vrouwen krijgen nare opmerkingen als ze hun baby of peuter borstvoeding geven in het openbaar. Om dat taboe weg te werken, kwamen tientallen vrouwen samen in het Citadelpark om samen te voeden. Op hetzelfde moment als dat op 14 andere locaties in Vlaanderen en Brussel gebeurde.

  1. Laura ‘Madam Bakster’ Verhulst (29) kiest voor post mortembevruchting: “We hebben samen beslist dat ik na het overlijden van mijn echtgenoot de hormonenbehandeling zou starten”
    PREMIUM
    Gent

    Laura ‘Madam Bakster’ Verhulst (29) kiest voor post mortembe­vruch­ting: “We hebben samen beslist dat ik na het overlijden van mijn echtgenoot de hormonenbe­han­de­ling zou starten”

    Het geboortekaartje is ontworpen. De namen zijn gekozen, net als de meters en de peters. Alleen op de zwangerschap is het wachten. De Gentse Laura Verhulst (29), beter bekend als Madam Bakster, probeert een kindje te krijgen van haar overleden echtgenoot Kobe. Alleen moét dat binnen dit en vijftien maanden gebeuren, want de wet laat niet anders toe.