Er werd bij twee bedrijven ingebroken, onder meer bij bouwbedrijf Denys.
Volledig scherm
Er werd bij twee bedrijven ingebroken, onder meer bij bouwbedrijf Denys. © rv

Tien ton koper én ruim drie kilometer koperkabel gestolen bij bedrijven in Mariakerke

GentIn de Industrieweg in Mariakerke is er de afgelopen weken op twee verschillende momenten ingebroken bij minstens twee bedrijven. De dieven gingen er aan de haal met een grote hoeveelheid koperkabels.

 1. Overvallers graaien horloge van 80.000 euro van pols, waarna één van hen al zwemmend probeert te ontsnappen aan het Gravensteen: “We stalen in ruil voor een slaapplaats”
  PREMIUM
  Gent

  Overval­lers graaien horloge van 80.000 euro van pols, waarna één van hen al zwemmend probeert te ontsnappen aan het Graven­steen: “We stalen in ruil voor een slaap­plaats”

  Twee overvallers riskeren een celstraf van 18 maanden wegens een diefstal met geweld aan het Gravensteen. Dat gebeurde afgelopen zomer. Het slachtoffer droeg een horloge van het merk Philippe Patek, ter waarde van 80.000 euro. Dat werd hardhandig van zijn pols getrokken, waarna de twee mannen op de vlucht sloegen. Terwijl één van hen op de tram stapte, ondernam de andere een wel erg opmerkelijke ontsnappingspoging...
 2. Chauffeur die tussenbeide kwam nadat collega kopstoot kreeg in Gent: “Het werk neerleggen was niet de oplossing”
  PREMIUM
  GENT

  Chauffeur die tussenbei­de kwam nadat collega kopstoot kreeg in Gent: “Het werk neerleggen was niet de oplossing”

  Verschillende chauffeurs van De Lijn hebben vrijdag het werk neergelegd in Oost-Vlaanderen naar aanleiding van een ernstig geval van agressie. Het slachtoffer kreeg donderdag een kopstoot van een reiziger die wilde afstappen waar het niet mocht. Idris, een vriend en collega van de chauffeur, kwam tussenbeide om hem te helpen. Hij noemt de staking nu buitenproportioneel. “Op deze manier krijg je alleen maar meer onvrede.”