Archiefbeeld : politiecontrole in Gent
Volledig scherm
Archiefbeeld : politiecontrole in Gent © Gianni Barbieux

Tien chauffeurs onder invloed van drugs

De verkeerspolitie van Gent hield vrijdagavond en -nacht een controleactie op het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer én een snelheidscontrole. Er werden 340 bestuurders gecontroleerd, 22 bestuurders (6,5 %) reden onder invloed van alcohol of drugs.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Hoogste studentenwoontoren klaar om 311 studenten op te vangen vanaf september: “Belangrijk dat de bewoners zich hier thuis voelen”
  PREMIUM

  Hoogste studenten­woon­to­ren klaar om 311 studenten op te vangen vanaf september: “Belangrijk dat de bewoners zich hier thuis voelen”

  De hoogste studentenwoontoren van Vlaanderen is zo goed als af. Het gebouw van achttien verdiepingen hoog werd in recordtempo gebouwd tussen de Sint-Denijslaan en de R4, en is eind september klaar om studenten te verwelkomen. Van de 311 kamers is het merendeel al verhuurd, grotendeels aan de Arteveldehogeschool die de units verder verhuurt aan haar studenten.
 2. Bar Jos en Gloria op de Vlasmarkt worden openluchtrestaurant: “De mensen komen pas laat omdat wij geen eten serveren. Nu dus wel”

  Bar Jos en Gloria op de Vlasmarkt worden openlucht­res­tau­rant: “De mensen komen pas laat omdat wij geen eten serveren. Nu dus wel”

  Vanaf vrijdag kan je in de Gloria en de Jos op de Vlasmarkt - de broer- en zustercafés van Charlatan - niet enkel bier, jenever en cocktails bestellen, maar ook een volwaardige maaltijd. Voor wie zich spontaan zorgen maakt bij het idee van Gerald Claes achter de kookpotten: dat gebeurt niet. “We werken samen met drie restaurants hier in de buurt”, klinkt het.
 3. De Gentenaar in zangeres Eefje De Visser: “Eerst vond ik de Brusselsesteenweg lelijk, nu hou ik van die straat”
  PREMIUM

  De Gentenaar in zangeres Eefje De Visser: “Eerst vond ik de Brusselse­steen­weg lelijk, nu hou ik van die straat”

  2020 zou het jaar worden van de Nederlandse singer-songwriter Eefje De Visser (33), die al drie jaar in Ledeberg woont. Haar nieuwe plaat 'Bitterzoet' kreeg lovende reacties, haar singles werden grijsgedraaid op de radio en er stonden een uitverkochte tour én Rock Werchter op de planning. Maar corona gooide, zoals bij velen, roet in het eten. Een gesprek over rust in lockdowntijden en -uiteraard- wonen en werken in Gent.