Vanessa De Smet en haar zoontje Elvis. Met De Postpartum Beweging wil ze, samen met collega Danie Reniers, het belang van het vierde trimester benadrukken.
Volledig scherm
Vanessa De Smet en haar zoontje Elvis. Met De Postpartum Beweging wil ze, samen met collega Danie Reniers, het belang van het vierde trimester benadrukken. © rv

Therapeut Vanessa (41) zet het ‘vierde trimester’ na de geboorte op de kaart: “Sommige mama’s zijn doodop. Dat heeft zijn impact, óók op het kind”

GENT“Ik heb vrouwen gezien die hun haar verloren, niet sliepen of na twee jaar nog steeds last hadden van zwangerschapsdementie. Dat is niet de bedoeling, hé.” Lichaamsgericht therapeut Vanessa De Smet (41) uit Gent – zelf mama van Elvis (2) – helpt kersverse mama’s en moeders in spe, bij wie de kraamperiode als een donkere wolk boven het leven hangt. “Je goed voorbereiden op het ‘vierde trimester’ is de sleutel tot succes.”

  1. Man veroordeeld die met een smoesje naar de dokter en tandarts ging om te masturberen: “Dood van mijn neefje had grote impact op mij”
    Gent

    Man veroor­deeld die met een smoesje naar de dokter en tandarts ging om te masturbe­ren: “Dood van mijn neefje had grote impact op mij”

    Een Gentse man is veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden met uitstel nadat hij ongepast gedrag vertoonde tegenover een dokter en een tandarts. Met een smoesje maakte hij een afspraak bij hen, maar al snel werd duidelijk wat de man echt van plan was. Eenmaal hij alleen met de slachtoffers in de kamer was, begon hij zichzelf te bevredigen. Volgens de man had de plotse dood van zijn neefje een grote impact op hem.