Restaurant The Church.
Volledig scherm
Restaurant The Church. © Wannes Nimmegeers

The Jane in Gent: nieuwe pop-up in oude kerk is oase van rust in de binnenstad

Nu het einde van de meeste zomerbars in zicht is, krijgt Gent er een nieuwe pop-up bij: The Church. Zoals de naam al weggeeft, is het restaurant gelegen in de kerk en binnentuin van het hotel Monasterium Poortackere. Je kan er vanaf morgen terecht voor lunch, high tea, apero en diner.

 1. Guidogids al dertig jaar Michelingids voor de student: “Een bon voor een museumbezoek had er vroeger nooit ingestaan, de gids is veel vrouwelijker geworden”
  PREMIUM

  Guidogids al dertig jaar Michelin­gids voor de student: “Een bon voor een museumbe­zoek had er vroeger nooit ingestaan, de gids is veel vrouwelij­ker geworden”

  Elke zichzelf respecterende student heeft ooit al eens gebladerd in een Guidogids. Naast de begeerde kortingsbonnen, vind je er elk jaar bladzijden vol tips om de stad te verkennen. De gids is geboren in Gent, maar intussen hebben meer dan twintig studentensteden een eigen editie. “De Guido bestaat dertig jaar, maar is vandaag populairder dan ooit. We hebben binnenkort ook een Guido-app maar studenten snakken toch nog steeds naar dat boekje.”
 2. Dit zijn de 15 slechtste fietspaden langs gewestwegen in Oost-Vlaanderen (en de heraanleg is vaak nog niet voor morgen)
  PREMIUM
  Regio

  Dit zijn de 15 slechtste fietspaden langs gewestwe­gen in Oost-Vlaanderen (en de heraanleg is vaak nog niet voor morgen)

  Smal, niet afgescheiden van de rijbaan, vol putten en in het slechtste geval geen belijning of zelfs gewoon geen fietspad. 62,9 procent van de Oost-Vlaamse fietspaden langs gewestwegen voldoet niet aan de norm en daarmee is onze provincie de slechtste leerling van de klas. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Agentschap Wegen en Verkeer. Onze Oost-Vlaamse redactie vond vijftien treffende voorbeelden van levensgevaarlijke situaties voor fietsers. Een eventuele heraanleg - als die al gepland is - laat in veel gevallen nog lang op zich wachten.