Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Ten vroegste in 2022 start aanleg van de Coca-Colaweg in Zwijnaarde

Eind dit jaar moeten de plannen voor de aanleg van de zogenaamde Coca-Colaweg een feit zijn. De buurtbewoners van de Coca-Colavestiging in Zwijnaarde zijn daar al jaren vragende partij voor, zeker nu het bedrijf de productie nog met 15 procent wil opdrijven. “Ten vroegste in 2022 kunnen we met de aanleg beginnen”, aldus schepen Filip Watteeuw (Groen).

Het was gemeenteraadslid Christophe Peeters (Open Vld) die informeerde naar de stand van zaken van de weg. “Coca-Cola heeft een vergunning gekregen om de productie met 15 procent op te drijven. Dat betekent 15 miljoen liter extra. Die dranken moeten niet alleen afgevoerd worden, maar ook de basisingrediënten moeten aangevoerd worden. Vandaag gebeurt dat via de afrit van de R4 aan de Gestichtstraat. De buurt kan dat zwaar verkeer echter niet aan, zeker aangezien het om een schoolomgeving gaat”, aldus Peeters.

Schepen Watteeuw had goed nieuws. “De Coca-Colaweg zal er voor zorgen dat de sluiting van de op- en afrit aan de Gestichtstraat een stap naderbij komt. Vroeger werden al eerste concepten voor deze ontsluitingsweg uitgewerkt in samenwerking met Coca-Cola en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). De plannen worden momenteel verfijnd en afgestemd met de verschillende betrokken partners in de hoop goedkeuring en gedragenheid te verkrijgen van elke partij. We hopen de plannen in het najaar van 2019 af te werken”, aldus Watteeuw.

“Daarna starten de daaropvolgende procedures zoals de grondverwervingen, omgevingsvergunning en aanbesteding. In het beste geval werken we toe naar start van de werken in 2022. Er zijn al budgetten voorzien voor ons aandeel van de werken”, aldus de schepen nog.

 
Binnenkort zal hierover ook een info-moment voor de buurt georganiseerd worden.

Minder goed nieuws komt er van de ontsluitingsweg voor de Nieuwescheldestraat. Daar zitten de besprekingen nog altijd muurvast. Die weg zou een deel over de terreinen van Alinso moeten. Volgens Watteeuw ligt onenigheid over de gebruik van gronden aan de basis van de patstelling daar. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Verdeeldheid over LEZ-zone pas bezworen na urenlang crisisberaad

    Verdeeld­heid over LEZ-zone pas bezworen na urenlang crisisbe­raad

    Is een evaluatie van de Gentse Lage-emissiezone een bindende voorwaarde voor de uitbreiding ervan? Schepen van Milieu Tine Heyse (Groen) en sp.a-gemeenteraadslid Joris Vandenbroucke raakten het dinsdagochtend niet eens over het antwoord op die vraag tijdens een interview met Radio 1. Pas na urenlang crisisberaad zaten de meerderheidspartijen terug op dezelfde golflengte. “De uitbreiding van de LEZ-zone komt er, ongeacht de evaluatie.”
  2. Onduidelijkheid blijft voor Camping Stropke: “Maar we zijn hoopvol over onze toekomst”

    Onduide­lijk­heid blijft voor Camping Stropke: “Maar we zijn hoopvol over onze toekomst”

    De meerderheidspartijen hebben een raadsbesluit van oppositiepartij PVDA verworpen om de toekomst van Camping ’t Stropke te garanderen. “We blijven de constructieve gesprekken voortzetten in alle sereniteit”, zegt schepen van Openbaar Groen Astrid De Bruycker (sp.a). Campinguitbater Freddy D’Hondt reageert voorzichtig positief. “Na gesprekken met de stad zijn we hoopvol over onze toekomst.”