De blauwe kiosk op de Kouter werd weggehaald in augustus 2020.
Volledig scherm
PREMIUM
De blauwe kiosk op de Kouter werd weggehaald in augustus 2020. © Wannes Nimmegeers

Ten laatste tegen februari nieuwe ‘Blauwe Kiosk’ op Kouter: “Er is veel interesse”

GentZes ondernemers zijn geïnteresseerd om een nieuwe ‘Blauwe Kiosk’ op de Kouter uit te baten. Dat meldt economieschepen Sofie Bracke (Open VLD). Ten laatste tegen februari moeten we opnieuw oesters kunnen slurpen tijdens de zondagse Bloemenmarkt. 

 1. ASSISEN. “Mijn hond beet haar wel eens, ja. Maar voor mij was dat een braaf beestje...”: Ex-militair (63) staat terecht voor foltering huisgenote (71)
  PREMIUM
  Gent

  ASSISEN. “Mijn hond beet haar wel eens, ja. Maar voor mij was dat een braaf beestje...”: Ex-militair (63) staat terecht voor foltering huisgenote (71)

  “Ten tijde van de feiten dronk ze zestig pinten per dag en rookte ze in diezelfde tijdspanne zes pakjes sigaretten.” Op de eerste dag van het assisenproces tegen Pierre Cornette (63) kreeg de jury een beeld van het milieu waarin hij en slachtoffer Jeannine Welvaert (71) leefden. Dat hij haar gefolterd zou hebben, ontkende de voormalige legerkorporaal echter met klem. Voor hem was het duidelijk: alle beschuldigingen zijn vals en alle getuigen liegen.
 2. “Waarom onze getuigen dino’s waren? Daar is geen enkele zinnige reden voor eigenlijk…”: koppel van meest bizarre huwelijk ooit klapt uit de biecht
  PREMIUM
  Gent

  “Waarom onze getuigen dino’s waren? Daar is geen enkele zinnige reden voor eigenlijk…”: koppel van meest bizarre huwelijk ooit klapt uit de biecht

  Schepen Isabelle Heyndrickx had het nog nooit meegemaakt, en denkt ook dat ze het nooit meer zal meemaken. Maar dat zou kunnen tegenvallen. Kaat (31) en Tom (25), die woensdag op het Gentse stadhuis hun huwelijksgeloften aflegden, zouden wel eens trendsetters kunnen zijn. Of eerder hun getuigen, Sam en Lies. Want die kwamen opdagen in een dinopak.