Volledig scherm
De vrachtwagen werd verplaatst naar de Kortrijksesteenweg om verkeershinder op de E40 te vermijden. © Gianni Barbieux

Tankwagen implodeert op E40 in Sint-Denijs-Westrem: geen gewonden

De tank van een oplegger is dinsdagvoormiddag geïmplodeerd op de E40 in Sint-Denijs-Westrem. Er raakte niemand gewond. 

Het incident gebeurde rond 11 uur op de E40 ter hoogte van de KBC Arteveldetoren, richting Brussel. Waarschijnlijk liep er iets mis toen de tanker op zijn vertrekplaats in Oostende werd leeggezogen, waarna de tank van de wagen iets later ter hoogte van Sint-Denijs-Westrem implodeerde. 

De bestuurder geaakte gelukkig heelhuids uit het voertuig. De vrachtwagenbestuurder had initieel niet door wat er aan de hand was. Hij werd opgemerkt door een politiewagen, en ging daarna op de pechstrook staan. 

De tankwagen werd daarna onder politiebegeleiding verplaatst naar de Kortrijksesteenweg om de verkeershinder op de E40 te beperken. Het bedrijf waar de vrachtwagen voor rijdt, zal het voertuig zelf komen takelen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gentse flikken lokken veel ‘allochtonen’ naar opleiding, maar zien ze niet in korps

    Gentse flikken lokken veel ‘allochto­nen’ naar opleiding, maar zien ze niet in korps

    De lokale politie van Gent doet nu al meer dan een jaar inspanningen om mensen met buitenlandse roots naar het korps te lokken, om een betere afspiegeling van de maatschappij binnen de politie te krijgen. De campagne 100% (Fl)ik werkt, er stromen meer allochtonen in. “Maar door de ‘aspirantenmobiliteit’ zien we die voorlopig niet in ons korps, wat best frustrerend is”, zegt korpschef Filip Rasschaert.