Frederic Van Landeghem in zijn Carrefour in Ledeberg
Volledig scherm
PREMIUM
Frederic Van Landeghem in zijn Carrefour in Ledeberg © VDS

Supermarkten kreunen onder energieprijzen: “Extra maatregelen nodig, want veel franchisezaken dreigen overkop te gaan”

LedebergDe energieprijzen mogen dan iets of wat gestabiliseerd zijn, toch liggen ze nog een pak hoger dan vorig jaar. En daar kreunen onder meer de supermarkten zwaar onder. Frederic Van Landeghem van de Carrefour aan de Ledebergse Hundelgemsesteenweg trekt aan de alarmbel. “Dit is voor niemand houdbaar.”

  1. ZAAK JESPERS. Onderzoeksrechter ‘Le Beau Guy’ voor assisen wegens moord. “Ik wil namen noemen, maar ik waarschuw u: het zal erg zijn”
    PREMIUM
    GENT

    ZAAK JESPERS. Onderzoeks­rech­ter ‘Le Beau Guy’ voor assisen wegens moord. “Ik wil namen noemen, maar ik waarschuw u: het zal erg zijn”

    “Twintig jaar dwangarbeid”. Met dat verdict zette de jury op 28 januari 1978 in Gent een punt achter een assisenproces dat de Belgische justitie op haar grondvesten deed daveren. Voor het eerst in de geschiedenis moest een onderzoeksrechter zelf voor het hof van assisen verschijnen voor moord en moordpoging op zijn vrouw. Het werd ‘een proces van de eeuw’, met alle bekende advocaten uit die tijd, de BRT die voor het eerst liveverslag deed vanop assisen... Maar iedereen bleef achter met het gevoel: hier is de waarheid niet verteld. Durfde Guy Jespers die niet uit te spreken? Reconstructie van een unieke en vooral raadselachtige rechtszaak.