Volledig scherm
De flitspaal met in de verte het opgebroken kruispunt © Erik De Troyer

Superflitspaal Sammeke staat per ongeluk in doodlopende straat

Bizar zicht op de Meulesteedsesteenweg. Daar staat sinds begin deze week de Gentse superflitspaal ‘Sammeke’ opgesteld klaar om hardrijders op de bon te zwieren. Die hardrijders zijn echter ver te zoeken aangezien sinds deze week het kruispunt iets verderop werd opengebroken door een aannemer. De stad vernieuwt er de verkeersremmers.  Daarom moet alle verkeer  omrijden. De buurtbewoners lachen er zich in elk geval een kriek mee. “Misschien staat hij hier om fietsers te flitsen. Heel erg is er in elk geval niet over nagedacht.” Eén ding staat vast: deze week breekt Sammeke geen records.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vlaanderen zal moeten meebetalen voor ‘onze’ zeesluis op vervuilde Nederlandse havengrond

    Vlaanderen zal moeten meebetalen voor ‘onze’ zeesluis op vervuilde Nederland­se havengrond

    De grote zeesluis in Terneuzen die in aanbouw is, zal een pak meer gaan kosten dan gepland. Er bleek een historische vervuiling in de bodem te zitten, waarvan de saneringskost minsten 50 miljoen euro bedraagt. Door de fusie-overeenkomst tussen de Haven van Gent en die van Zeeland moet Vlaanderen minstens de helft daarvan ophoesten. En nu blijkt er nog meer vervuiling te zijn gevonden. Wie die moet betalen, staat nog niet vast. “Maar in principe komt er geen extra rekening naar het Gentse havenbedrijf en zeker niet naar de stad”, zegt havenschepen Sofie Bracke.
  2. LachGAS-boete goedgekeurd in Gentse gemeenteraad

    Lach­GAS-boe­te goedge­keurd in Gentse gemeente­raad

    De Gentse gemeenteraad heeft zopas de GAS-boete goedgekeurd voor het gebruik van lachgas. De voorbije maanden is lachgas bij jongeren aan een opmars toe. Het gas is vrij te krijgen in supermarkten, bijvoorbeeld als ampullen voor slagroomspuiten, maar wordt vaak gebruikt om een roes op te wekken. Aan de Zuid en in andere parken worden regelmatig grote hoeveelheden van dergelijke ampullen gevonden. Tot nu toe stond de stad daar machteloos tegenover.