De Gentse politie verplaatst de superflitspaal doorheen het jaar verschillende keren. Hier is hij te zien aan de Ham.
Volledig scherm
De Gentse politie verplaatst de superflitspaal doorheen het jaar verschillende keren. Hier is hij te zien aan de Ham. © Politie Gent

Superflitspaal Sammeke in onderhoud: “Maar we doen nog volop controles”

De Gentse politie heeft laten weten dat haar superflitspaal even niet in het straatbeeld te zien zal zijn. Het toestel, door de agenten Sammeke genoemd, is enkele weken in onderhoud. 

“Net als een wagen, moet je ook bij een flitspaal af en toe eens alles laten nakijken”, legt woordvoerder Matto Langeraert uit. “Het onderhoud stond al gepland en er is dus geen link met de coronacrisis. Wel geef ik mee dat je ook nu beter niet te snel rijdt in Gent. We beschikken over heel wat andere mobiele toestellen en onze agenten doen volop controles.”

  1. Sandra met haar tien kinderen in quarantaine: “De meesten vragen of ik nog niet zot geworden ben. Maar ik mag absoluut niet klagen”

    Sandra met haar tien kinderen in quarantai­ne: “De meesten vragen of ik nog niet zot geworden ben. Maar ik mag absoluut niet klagen”

    Sandra Couck (41) brengt de lockdown door met haar tien kinderen, in hun knusse huis in Mariakerke. De leeftijden van de kinderen lopen van 3 tot 19 jaar, sommigen zijn dus zelfstandig en anderen hebben nog wat meer aandacht nodig. Omdat ze met zoveel zijn, houden de kinderen elkaar wel bezig, maar boodschappen voorzien en de televisie delen kan wel een uitdaging vormen. “We zitten een paar weken samen op een kleine oppervlakte, maar we maken er het beste van”, zegt Sandra gelaten.