Steven De Smet
Volledig scherm
PREMIUM
Steven De Smet © Photo News

'Superflik' Steven De Smet (64) hangt uniform aan de haak: "Burgemeester De Clercq heeft nu een externe coördinator aangesteld. Wel, daar schaam ik mij om als Gentse flik”

Hoofdcommissaris van het Gentse politiekorps Steven De Smet (64) gaat op 1 januari met pensioen. Dat is eerder van moeten, want de zestiger zit nog boordevol energie en ideeën over hoe de politie zich kan verbeteren. De bedenker van ‘Flikken’, de oprichter van de fietsbrigade en de opmars van de Gentse Feesten maakten De Smet afgelopen decennia tot ‘superflik’. “Al op mijn eerste dag op de politieschool wist ik dat ik hoofdcommissaris zou worden.”

  1. Met twee vertrokken uit psychiatrisch centrum, maar samenwonen loopt volledig uit de hand: “Hij doofde sigaretten op mijn armen”
    Gent

    Met twee vertrokken uit psychia­trisch centrum, maar samenwonen loopt volledig uit de hand: “Hij doofde sigaretten op mijn armen”

    Twee twintigers die een vriendschap opbouwden in een Gents psychiatrisch centrum beslisten afgelopen jaar om samen te gaan wonen, nadat een van hen niet meer welkom was wegens het veroorzaken van overlast. Dat samenwonen liep al snel uit de hand, met alcohol als boosdoener. Eén van hen beschuldigt de andere er nu van hem mishandeld te hebben. Het openbaar ministerie vraagt een celstraf van 40 maanden.