Dali van Buynder.
Volledig scherm
Dali van Buynder. © Twitter

Studentenclub vraagt om kaartjes en tekeningen te sturen naar vicepreses Dali (20) die zwaargewond werd gevonden op straat na avondje Overpoort

GentDali van Buynder (20), de student die zaterdagnamiddag teruggevonden werd met een grove hoofdwonde na een avondje uit, ligt nog steeds op intensieve zorg. Om hem een hart onder de riem te steken, vraagt de studentenverenging van de Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen, waarvan Dali vicepreses is, om hem een kaartje en tekeningen te sturen.

 1. Hoe een Gentse priester in 1721 van Gent naar Indië reisde. “Van walvistekening tot schildpaddenrecept, alles schreef hij op”
  Gent

  Hoe een Gentse priester in 1721 van Gent naar Indië reisde. “Van walvisteke­ning tot schildpad­den­re­cept, alles schreef hij op”

  Een 300 jaar oud dagboek is de aanleiding tot en de rode draad door een nieuwe tentoonstelling in de Sint-Pietersabdij. Niet zomaar een tentoonstelling, het verhaal van de Gentse priester Michaël de Febure, die nooit van onder de Gentse torens was geraakt maar op zijn 58ste werd meegestuurd op een anderhalf jaar durende bootreis naar India. De Febure’s verhaal wordt levendig uitgebeeld in de abdij, waar de refter zelfs is omgebouwd tot een heus schip.
 2. Jeroen is al 11 jaar de enige mannelijke vroedvrouw in Maria Middelares: “Veel ouders vragen specifiek naar mij voor de volgende geboorte”
  PREMIUM
  Gent

  Jeroen is al 11 jaar de enige mannelijke vroedvrouw in Maria Middelares: “Veel ouders vragen specifiek naar mij voor de volgende geboorte”

  Al 11 jaar is Jeroen De Troyer (34) de enige mannelijke vroedvrouw in het Maria Middelares ziekenhuis. Je leest het goed: vroedvrouw, niet vroedman. “Ik draag de titel met trots”, klinkt het. Al schrikken aanstaande ouders soms nog als een mannelijke vroedvrouw de kamer binnenkomt, maar met Jeroen zien ze snel de voordelen. De collega’s spreken grappend van hun “haan in het kiekenkot”.