Tim Joiris in de Overpoortstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Tim Joiris in de Overpoortstraat. © Wannes Nimmegeers

“Studenten zijn geen beesten, maar jongeren die een uitlaatklep zoeken”: spreekbuis van Overpoort Tim Joiris (47) over de eerste woelige week

Het academiejaar is begonnen, een massa studenten is opnieuw binnengewaaid in Gent. Dat resulteerde in stevig feestgedruis op maandagavond in de Overpoortstraat, die toen – half – terug open was, voor het eerst sinds midden maart. De stad greep in en stuurde een half leger agenten om de boel op dinsdag in toom te houden. De Overpoort werd een voorbeeldstraat, maar door het ‘manu militari ingrijpen’ totaal geen studentenstraat meer. “Ik had dit voorspeld. We moeten op zoek naar een gulden middenweg”, vindt Tim Joiris (47), spreekbuis van de Overpoortstraat.

  1. Vandalisme met rookontwikkeling in parking Dok Noord
    GENT

    Vandalisme met rookontwik­ke­ling in parking Dok Noord

    De brandweer van Gent is rond 17.30 uur uitgerukt naar Dok Noord. Daar was een brandalarm afgegaan in de parkeergarage. Ter plaatse bleek er uiteindelijk weinig aan de hand. Er was een vandaal aan het werk met wat rookontwikkeling tot gevolg. Wat de dader exact gedaan heeft, is voorlopig onduidelijk maar geblust moest er alleszins niet worden. Ook van grote schade is geen sprake. De politie komt nog ter plaatse om de feiten vast te stellen.