Volledig scherm
Beeld ter illustratie. De brandweer stelde vast dat er niet veel aan de hand was en de studenten konden weer naar binnen. © Wouter Spillebeen

Studenten even op straat door rook in kot

Een twintigtal studenten is dinsdagochtend even geëvacueerd toen er rookontwikkeling was in hun studentenkot aan de Isabellakaai in Gent.

De rook ontstond in de machinekamer van de lift van het gebouw. Een technieker die in het gebouw aanwezig was, merkte de rook op rond 7.30 uur en sloeg alarm. Een twintigtal studenten moest naar buiten uit voorzorg. De brandweer kwam snel ter plaatse en stelde vast dat er weinig gevaar was. De interventie was van korte duur en de studenten konden terug naar binnen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Superflitspaal Sammeke staat per ongeluk in doodlopende straat

    Superflits­paal Sammeke staat per ongeluk in doodlopen­de straat

    Bizar zicht op de Meulesteedsesteenweg. Daar staat sinds begin deze week de Gentse superflitspaal ‘Sammeke’ opgesteld klaar om hardrijders op de bon te zwieren. Die hardrijders zijn echter ver te zoeken aangezien sinds deze week het kruispunt iets verderop werd opengebroken door een aannemer. De stad vernieuwt er de verkeersremmers. Daarom moet alle verkeer omrijden. De buurtbewoners lachen er zich in elk geval een kriek mee. “Misschien staat hij hier om fietsers te flitsen. Heel erg is er in elk geval niet over nagedacht.” Eén ding staat vast: deze week breekt Sammeke geen records.
  2. Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieuwe school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieu­we school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    De feestelijke opening van de nieuwe school ‘de Muzische leerThuis Melopee’ aan de Oude Dokken in Gent wordt uitgesteld. Door een lek in de douches loopt het water vanop de derde verdieping door heel de nieuwbouw. “Hoelang het al lekt, weten we niet”, zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen). “Het is voorlopig nog onduidelijk wat er de komende dagen zal gebeuren.”