In de opnamestudio van 'Ge moest u schamen' terwijl Stefaan Degand op de rooster wordt gelegd.
Volledig scherm
In de opnamestudio van 'Ge moest u schamen' terwijl Stefaan Degand op de rooster wordt gelegd. © Jill Dhondt

Studenten Artevelde maken televisieshow over schaamte met gasten zoals Stefaan Degand en Jitske Van de Veire

Gent35 Arteveldestudenten maken vandaag een televisieshow met de naam ‘Ge moest u schamen’. Zoals de titel doet vermoeden draait de liveshow om schaamte in al haar vormen. Op een coronaproof manier worden gasten als Stefaan Degand, Jitske Van de Veire, Jonas Gerinaert, Rudy Coddens en Senne Misplon op de rooster gelegd.

 1. Goor of geniaal? ‘Frietwafel met kaas’ van Gentenaar Koen Hostyn trending op Reddit
  Gent

  Goor of geniaal? ‘Frietwafel met kaas’ van Gentenaar Koen Hostyn trending op Reddit

  Wat doe je met de overschot van de frieten na een rondje frietkot? “Ik smijt ze - inclusief kaas - tussen een wafelijzer”, bedacht Gentenaar Koen Hostyn. Hij postte zijn ‘frietwafel’ als geslaagd experiment op Facebook, een vriend kopieerde die post naar de Amerikaanse socialenetwerksite Reddit, en daar is de foto nu ‘trending’. De reacties variëren van ‘bel de politie’ tot ‘neem een patent’.
 2. Omwonenden van Schelde kunnen beginnen dromen van zorgeloze zomer zonder muggen: “Met extra geulen is definitieve oplossing in zicht”
  PREMIUM
  Gentbrugge/Schellebelle

  Omwonenden van Schelde kunnen beginnen dromen van zorgeloze zomer zonder muggen: “Met extra geulen is definitie­ve oplossing in zicht”

  Wordt het een zorgeloze zomer zonder corona en vooral zonder de irritante steekmuggen? Dat vragen de omwonenden van de oude Schelde-arm in Gentbrugge en het natuurgebied Wijmeers in Wichelen zich af. Reeds jarenlang geven de knijten er overlast, vooral op zomeravonden. In Wichelen lijkt de oplossing in de maak en in Gentbrugge werden extra geulen gegraven in afwachting van een definitieve oplossing.
 1. In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet
  Play

  In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet

 2. Klompenmaker Jaap in Heinkenszand luidt de noodklok
  Play

  Klompenma­ker Jaap in Heinkens­zand luidt de noodklok