Feesten in de Overpoort, stiekem al volledig herbegonnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Feesten in de Overpoort, stiekem al volledig herbegonnen. © Wannes Nimmegeers

STUDENT IN GENT. Nieuw academiejaar, nieuwe studentencafés: “In volle corona ons contract getekend, we hadden geen idee wanneer we zouden opengaan”

GENTEr is een vol academiejaar over gegaan, maar vanaf 1 oktober mogen studenten weer écht uitgaan. Een aantal oude getrouwen heeft baan moeten ruimen en in de plaats zijn er een paar new kids in de Overpoort. Wij gingen een kijkje nemen bij de jonge en iets minder jonge veulens. 

 1. Linkse studenten voeren actie met ‘brugspaghetti’ voor 2 euro: “De universiteit zou meer druk kunnen uitvoeren”
  GENT

  Linkse studenten voeren actie met ‘brugspa­ghet­ti’ voor 2 euro: “De universi­teit zou meer druk kunnen uitvoeren”

  Op dinsdagmiddag konden studenten een wel érg goedkope spaghetti scoren aan studentenrestaurant De Brug. Niet van de universiteit, weliswaar, maar van de communistische studentenvereniging Comac. De spaghetti voor 2 euro is een duidelijke knipoog naar de prijsverhoging van de befaamde brugspaghetti, maar “dat is niet het enige waar het om draait”, zegt woordvoerder Mingtje Wang
 2. Pascale en Girolamo sluiten deuren van 50 jaar oud iconisch restaurant Italia-Grill: “We hebben dag en nacht gewerkt”
  PREMIUM
  Gent

  Pascale en Girolamo sluiten deuren van 50 jaar oud iconisch restaurant Ita­lia-Grill: “We hebben dag en nacht gewerkt”

  Aan alle mooie liedjes komt een einde. Over enkele dagen sluiten Pascale Decroos (60), een rasechte Gentenaar, en Girolamo ‘Mimmo’ Ricchitelli (67), een ingeweken Italiaan, de deuren van hun iconisch restaurant Italia-Grill, waar al 50 jaar zowel Italiaanse als Franse specialiteiten op de kaart staan. “Er zijn toch al wat traantjes gevloeid bij de klanten.”