Kunstenares Homa Arkani (links) toont haar werk aan cultuurschepen Sami Souguir (rechts)
Volledig scherm
Kunstenares Homa Arkani (links) toont haar werk aan cultuurschepen Sami Souguir (rechts) © Wannes Nimmegeers

Streetartfestival moet Gentenaars Moscou doen ontdekken: “We kiezen bewust voor deze locatie”

GentIn wijkpark De Porre in de Gentbrugse wijk Moscou is de vierde editie van straatkunstenfestival Sorry, Not Sorry van start gegaan. Nog tot en met zondag kunnen bezoekers er genieten van kunst, workshops, voorstellingen en meer. 

 1. Al 2.000 artsen stempelen blauwe krokodil op nutteloze attesten, vicepremier Petra De Sutter steunt hen
  Gent

  Al 2.000 artsen stempelen blauwe krokodil op nutteloze attesten, vicepre­mier Petra De Sutter steunt hen

  De huisartsen kreunen onder het werk. Dat komt niet door teveel patiënten, wel door de berg nutteloze attesten die ze moeten uitschrijven. Vicepremier Petra De Sutter (Groen) luisterde naar hun verzuchtingen in het Gentse wijkgezondheidscentrum De Kaai. “Ik pleit voor het afschaffen van het ziektebriefje voor enkele dagen, én voor het afschaffen van ‘paraplu-attesten’.”
 2. Meesteroplichter haalt 56.000 euro af met ‘onbekende’ kredietkaart vriendin: “Van minstens 30 dames kreeg ik een kaart om te gebruiken”
  Gent/Knokke

  Meesterop­lich­ter haalt 56.000 euro af met ‘onbekende’ krediet­kaart vriendin: “Van minstens 30 dames kreeg ik een kaart om te gebruiken”

  In een zaak van informaticabedrog heeft meesteroplichter Piet Van Haut (53) voor het hof van beroep in Gent de vrijspraak gevraagd. Zo zou hij 56.000 euro van de rekening van een vriendin hebben afgehaald met een kredietkaart waarvan zij naar eigen zeggen het bestaan niet afwist. “In die 21 jaar tijd heb ik van minstens 30 dames een kaart gekregen om ze te gebruiken”, blijft Van Haut koel.