Stefanie Albers van Streekfonds Oost-Vlaanderen en Geert Moerman van Voka Oost-Vlaanderen.
Volledig scherm
Stefanie Albers van Streekfonds Oost-Vlaanderen en Geert Moerman van Voka Oost-Vlaanderen. © rv

Streekfonds Oost-Vlaanderen en Voka slaan handen in elkaar

GENTVoedseltuinen, ontmoetingscentra, een ophaalservice voor recyclage: het Streekfonds Oost-Vlaanderen zet de schouders onder heel wat projecten. Vanaf woensdag komt daar ook structurele steun van Voka bij. De twee ondernemersorganisaties willen elkaar op die manier versterken.

 1. Therapeut Vanessa (41) zet het ‘vierde trimester’ na de geboorte op de kaart: “Sommige mama’s zijn doodop. Dat heeft zijn impact, óók op het kind”
  GENT

  Therapeut Vanessa (41) zet het ‘vierde trimester’ na de geboorte op de kaart: “Sommige mama’s zijn doodop. Dat heeft zijn impact, óók op het kind”

  “Ik heb vrouwen gezien die hun haar verloren, niet sliepen of na twee jaar nog steeds last hadden van zwangerschapsdementie. Dat is niet de bedoeling, hé.” Lichaamsgericht therapeut Vanessa De Smet (41) uit Gent – zelf mama van Elvis (2) – helpt kersverse mama’s en moeders in spe, bij wie de kraamperiode als een donkere wolk boven het leven hangt. “Je goed voorbereiden op het ‘vierde trimester’ is de sleutel tot succes.”
 2. Zo VeloVeilig is Gent: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  gent

  Zo VeloVeilig is Gent: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Gent hebben 1.019 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.