Volledig scherm
De woonstraat Haagstuk kan je met de auto niet meer in via de Buntstraat. © VDS

Straat in woonwijk geknipt omdat iedereen omleiding negeert, maar spookrijden is nu nog erger geworden

In Wondelgem is de straat Haagstuk ‘geknipt’ met betonblokken omdat te veel mensen een stukje eenrichting in de Buntstraat negeren. Snel van de Mispelbilk spookrijden naar Haagstuk – exact 73,5 meter – door een straat die normaal tweerichtingsverkeer heeft, kan geen kwaad, denken velen. Maar door Haagstuk te knippen, is het spookrijden niet gestopt, integendeel. De spookrijders rijden nu tot de volgende straat, de Vrouwenstraat, en dat is al een stuk van 240 meter.

Door de grote werken in de Groenestaakstraat – Botestraat geldt in half Wondelgem en een stukje Mariakerke (Kolegem) een grote omleiding. De smalle Buntstraat is de enige parallelstraat met de as Groenestaakstraat – Botestraat, dus wordt het busverkeer van Wondelgem naar Mariakerke langs die straat omgeleid. Omdat de Buntstraat zo smal is, is er tijdelijk eenrichting van gemaakt. Daardoor moeten automobilisten die van Mariakerke naar Wondelgem willen een heel eind omrijden. Wie van pakweg de basisschool De Wijze Eik in de Eeklostraat met de auto naar Haagstuk wil, legt normaal 1,1 kilometer af. Door het eenrichtingsverkeer in de Buntstraat moet je om via de Losweg en de Willy Maststraat, tot aan de Neptunus en zo terug, goed voor 3,8 kilometer. Officieel moet je zelfs tot aan de Westergemstraat en dan terug, een route van 4,5 kilometer.

Volledig scherm
De normale route, zonder omleiding. Het kleine stukje eenrichting bovenaan werd geregeld straal genegeerd © VDS

En dus rijden heel wat chauffeurs toch de wijk in, tot in de Mispelbilk, waar duidelijk staat aangeduid dat rechtsafslaan in de Buntstraat niet mag. Maar voor 73,5 meter tot aan Haagstuk trekken velen daar niks van aan. Dus is er besloten Haagstuk af te sluiten met betonblokken. Gedaan met spookrijden? Helemaal niet. De kwaadwillige chauffeurs rijden nu gewoon door tot aan de volgende straat, de Vrouwenstraat. En dat is dus goed voor 240 meter spookrijden. Buurtbewoners klagen over de gevaarlijke situaties die daardoor ontstaan.

Volledig scherm
De omleiding, omdat de Buntstraat enkele richting is © VDS
Volledig scherm
... en dus besluiten heel wat chauffeurs om nu dit stuk bewust aan spookrijden te doen, tot aan de Vrouwenstraat, omdat Haagstuk nu is afgesloten © VDS
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement