Volledig scherm
De Monterreystraat is aan de beide uiteinden afgezet. © Wouter Spillebeen

Straat afgezet na bommelding: “Bom zou afgaan na half uur”

De Monterreystraat in Gent is momenteel volledig afgesloten door de politie na een bommelding. De melding kwam binnen in een advocatenkantoor.

Rond 20.45 uur kwamen verschillende telefoontjes toe bij advocatenkantoor Verstringhe, Deschepper & Heimans in de Monterreystraat. Het waren de dochter van een van de advocaten en een vriendin die samen in het gebouw aan het studeren waren en de telefoon opnamen. “De melder belde drie of vier keer, telkens met de boodschap dat een bom zou afgaan binnen een half uur”, zeggen ze. “We hebben maar twee keer opgenomen, maar de telefoon bleef rinkelen. We hebben meteen de politie gebeld en zijn naar buiten gelopen.”

Sweeping

De politie snelde ter plaatse en evacueerde de straat door om te roepen dat iedereen de woning moest verlaten. De omgeving werd afgezet er is een cordon opgericht. Een half uur na de meldingen was nog geen explosie afgegaan en iets later begon het hongenteam met een sweeping van het advocatenkantoor. Een eerste hond met een camera kon geen springtuig vinden, dus is een tweede hond met een begeleider aan de verdere zoektocht begonnen. Omdat bij die sweeping ook geen explosieven gevonden worden, kon de straat weer vrijgegeven worden.

“Het moest een rustige studeeravond worden”, zeggen de studenten die de melding ontvingen. “Het was echt schrikken. Hopelijk maken we dit nooit meer mee.” Advocaat Annick Verstringhe schrok ook van de melding. “We krijgen wel vaker naar ons hoofd geslingerd dat ‘ze ons wel zullen vinden’, maar die dreigingen zijn enkel naar ons persoonlijk gericht. Met een bommelding brengt iemand mogelijk meer mensen in gevaar, dus dat is wel iets anders. Gelukkig neemt de politie het zo ernstig, want je weet maar nooit dat het eens geen loze dreiging zou zijn.”

Om 22.40 uur werd het onderzoek ter plaatse afgerond en werd de perimeter opgeheven. Er werd geen springtuig aangetroffen. Het onderzoek naar de melder loopt verder.

Volledig scherm
De Monterreystraat is aan de beide uiteinden afgezet. © Wouter Spillebeen
Volledig scherm
De politie snelde ter plaatse en stelde een perimeter in. © RV
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Onderkant ‘Fly-over’ krijgt een opknapbeurt

    Onderkant ‘Fly-over’ krijgt een opknap­beurt

    De stad zou de B401 liefst zo snel mogelijk afgebroken zien maar het agentschap wegen en verkeer (AWV) voert vanaf volgende week nog eens een renovatie uit. In 2014 kreeg de ‘Fly-over’ nog een nieuwe toplaag. Nu wordt de onderkant bekeken. Een aannemer voert in twee zones betonherstellingen uit aan de pijlers en de onderzijde van de brug. Aansluitend brengt hij een beschermende verflaag aan. Deze werken starten op 26 augustus en duren tot begin 2020.