Volledig scherm
De Monterreystraat is aan de beide uiteinden afgezet. © Wouter Spillebeen

Straat afgezet na bommelding: “Bom zou afgaan in advocatenkantoor”

De Monterreystraat in Gent is momenteel volledig afgesloten door de politie na een bommelding. De melding kwam binnen in een advocatenkantoor.

Rond 20.45 uur kwamen verschillende telefoontjes toe bij advocatenkantoor Verstringhe, Deschepper & Heimans in de Monterreystraat. De dochter van een van de advocaten en een vriendin namen de telefoon op. 

Ze waren samen in het gebouw aan het studeren. “De melder belde drie of vier keer, telkens met de boodschap dat een bom zou afgaan binnen een half uur”, zeggen ze. “We hebben maar twee keer opgenomen, maar de telefoon bleef rinkelen. We hebben meteen de politie gebeld en zijn naar buiten gelopen.”

Sweeping

De politie snelde ter plaatse en evacueerde de straat door om te roepen dat iedereen de woning moest verlaten. De omgeving werd afgezet. Een half uur na de meldingen was er nog geen explosie en iets later ging het hondenteam het advocatenkantoor binnen voor een controle. Een eerste hond met een camera kon geen springtuig vinden, dus nam een tweede hond met een begeleider het over. Omdat bij die sweeping ook geen explosieven gevonden worden, werd de straat weer vrijgegeven.

“Het moest een rustige studeeravond worden”, zeggen de studenten die de melding ontvingen. “Het was echt schrikken. Hopelijk maken we dit nooit meer mee.” Advocaat Annick Verstringhe schrok ook van de melding. “We krijgen wel vaker bedreigingen te horen zoals dat ze ons ‘wel zullen vinden’, maar die dreigingen zijn enkel naar ons gericht. Met een bommelding brengt iemand mogelijk meer mensen in gevaar, dus dat is iets anders. Gelukkig neemt de politie het incident ernstig, want je weet maar nooit dat het eens geen loos dreigement zou zijn.” Om 22.40 uur werd het onderzoek ter plaatse afgerond en werd de perimeter opgeheven. Er werd geen springtuig aangetroffen. Het onderzoek naar de melder loopt verder.

Volledig scherm
De Monterreystraat is aan de beide uiteinden afgezet. © Wouter Spillebeen
Volledig scherm
De politie snelde ter plaatse en stelde een perimeter in. © RV
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement