Thijs, Laura en Charlotte van Straal vzw bij hun eerste boot
Volledig scherm
Thijs, Laura en Charlotte van Straal vzw bij hun eerste boot © VDS

Straal recycleert oude bootjes en steekt ze in een deelsysteem. “Iedereen moet van ons Gents water kunnen genieten”

GentDrie jonge Gentenaars hebben een mooi en ambitieus project op poten gezet. Samen met mensen van Konekt vzw herstellen ze oude polyester bootjes. Polyester kan je immers niet zomaar afbreken. Bedoeling is de opgelapte bootjes te voorzien van een elektrische motor, en ze in een deelsysteem te steken. De stad steunt het project financieel.

  1. Gurbet (39) voor haar frituur in Langemunt aangevallen door man met rottweiler: “Plots kwam hij recht op mij afgestormd”
    PREMIUM
    Gent

    Gurbet (39) voor haar frituur in Langemunt aangeval­len door man met rottweiler: “Plots kwam hij recht op mij afgestormd”

    Gurbet Cetinkaya (39), het bekende gezicht achter frituur ‘De Lange Friet’ in de Langemunt, is donderdagavond het slachtoffer geworden van een vreemde aanval in haar zaak. Een man van eind de dertig viel haar rond 22.30 uur aan en schold haar daarbij uit met racistische verwensingen. De dolleman had ook een rottweiler aan de leiband. “Mochten er geen klanten geweest zijn, was dit misschien wel fataal afgelopen”, bibbert Gurbet nog na.