Enorm druk in Las Fiestas in Gent.
Volledig scherm
Enorm druk in Las Fiestas in Gent. © Jill Dhondt

Stormloop in grootste feestwinkel van Gent: “Enorm veel vraag naar ‘Squid Game’-kostuum”

GentDe periode rond Halloween is de drukste periode van het jaar voor feestwinkels in Gent, maar dit jaar is het nog drukker dan anders merken ze bij Las Fiestas aan Dok Noord. Vooral de kostuums van de hitserie ‘Squid Game’ zijn veel gevraagd. Zodra ze binnenkomen, zijn ze weer de deur uit.

 1. ASSISEN. Expert haalt bloedspatanalyse onderuit: “Onmogelijk dat messteken werden toegebracht wanneer slachtoffer voor zetel zat”
  PREMIUM
  Gent

  ASSISEN. Expert haalt bloedspat­ana­ly­se onderuit: “Onmogelijk dat messteken werden toege­bracht wanneer slachtof­fer voor zetel zat”

  Op de tweede dag van het proces van Christel Troffaes (60), die in januari van 2019 haar man om het leven bracht met twee messteken, gaven enkele inspecteurs en commissarissen van politiezone Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem hun versie van de feiten. Na de middag kwam het team dat de bloedspatanalyse deed aan bod. Advocaten Colman en Van Eeckhaut namen de weinig professionele analyse op de korel.
 2. Ziekenhuis Jan Palfijn plooit onder de druk: schorsing arts die van onrechtmatige euthanasie wordt beschuldigd, opgeheven
  PREMIUM
  Gent

  Ziekenhuis Jan Palfijn plooit onder de druk: schorsing arts die van onrechtma­ti­ge euthanasie wordt beschul­digd, opgeheven

  De arts die met onmiddellijke ingang door het ziekenhuis Jan Palfijn werd geschorst, mag nu toch terug aan de slag. De internist werd, zonder gehoord te worden, geschorst na vermeende ‘onregelmatigheden’ bij de euthanasie op een 91-jarige patiënt. De andere artsen gingen pal achter hun collega staan, en eisten dat de schorsing ongedaan werd gemaakt. Advocaat Walter Van Steenbrugge dreigde zelfs met een kortgeding. Het gerechtelijk onderzoek blijft uiteraard lopen.
 3. Vervroegde sluiting cafés verloopt vlot in Gent, maar met een pruillip: “Ze nemen ons geluk weer weg, en dat had vermeden kunnen worden”
  Gent

  Vervroegde sluiting cafés verloopt vlot in Gent, maar met een pruillip: “Ze nemen ons geluk weer weg, en dat had vermeden kunnen worden”

  Restaurants en cafés moeten sinds zaterdagavond weer vroeger sluiten, in de hoop het aantal besmettingen weer in te dijken. In Gent verliep dat vlot: enkele minuten na 23 uur waren de cafés zo goed als leeg , al vertrokken veel gasten met tegenzin. “Wat maakt het nu uit of je om 23 uur sluit of om half drie? Wij zijn dubbel gevaccineerd, wij willen leven.”