De Stora Enso papierfabriek in Gent.
Volledig scherm
De Stora Enso papierfabriek in Gent. © BELGA

Stora Enso investeert 9 miljoen in Gentse fabriek voor bioplastics

GENT - Het Scandinavische bedrijf Stora Enso investeert 9 miljoen euro in een proeffabriek in de haven van Gent. In de fabriek wordt grondstof ontwikkeld voor bioplastic, dat kan worden gebruikt in transparante verpakkingen voor de voedings- en drankenindustrie.

 1. Cipiers in gevangenis van Gent staken: “Versoepelingen zijn echt niet verantwoord nu”
  Gent

  Cipiers in gevangenis van Gent staken: “Versoepe­lin­gen zijn echt niet verant­woord nu”

  In de Belgische gevangenissen wordt sinds 6 uur vanochtend gestaakt omdat er nog steeds geen akkoord is over de versoepeling van de bezoekregels. Zo ook in Gent. “We waren met de gevangenissen echt goed bezig wat betreft coronagevallen. Heel jammer dat onze inspanningen mogelijk voor niets zijn geweest”, zegt Dieter Cools, sectorsecretaris bij ACOD en cipier in de Nieuwewandeling.
 2. Guidogids al dertig jaar Michelingids voor de student: “Een bon voor een museumbezoek had er vroeger nooit ingestaan, de gids is veel vrouwelijker geworden”

  Guidogids al dertig jaar Michelin­gids voor de student: “Een bon voor een museumbe­zoek had er vroeger nooit ingestaan, de gids is veel vrouwelij­ker geworden”

  Elke zichzelf respecterende student heeft ooit al eens gebladerd in een Guidogids. Naast de begeerde kortingsbonnen, vind je er elk jaar bladzijden vol tips om de stad te verkennen. De gids is geboren in Gent, maar intussen hebben meer dan twintig studentensteden een eigen editie. “De Guido bestaat dertig jaar, maar is vandaag populairder dan ooit. We hebben binnenkort ook een Guido-app maar studenten snakken toch nog steeds naar dat boekje.”