Volledig scherm
De uitspraak vond plaats in het Gentse hof van beroep. © Wannes Nimmegeers

Stiefvader vrijgesproken voor vermeend misbruik stiefzoon

Een 32-jarige man uit Langemark-Poelkapelle is vrijdagvoormiddag in het Gentse hof van beroep vrijgesproken voor vermeend misbruik op zijn stiefzoon. De man werd voor de rechter gedaagd door de vader van het kind. Ook in eerste aanleg kreeg de beklaagde de vrijspraak. 

In 2016 zou de zoon, toen net geen vijf jaar oud, tegen zijn echte vader hebben gezegd dat zijn stiefvader een vinger in zijn poep zou hebben geduwd. De advocaat van de beschuldigde weerlegde tijdens het proces deze feiten. Niet alleen waren er geen sporen van misbruik te vinden. Ook hamerde ze erop dat het om een persoonlijke vete ging. De echte vader zou het volgens de advocaat niet kunnen verkroppen dat de beklaagde een relatie was begonnen met de ex-vrouw van de man. Het lijkt erop dat de rechters deze piste zijn gevolgd. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. GMF wil herbruikbare bekers op Zesdaagse: “Dit bekertapijt is een gemiste kans”

    GMF wil herbruikba­re bekers op Zesdaagse: “Dit bekerta­pijt is een gemiste kans”

    het Gentse Milieufront (GMF) hield op de slotdag van de Zesdaagse een protestactie voor de deuren van ‘t Kuipke. De actievoerders willen dat de Zesdaagse volgend jaar écht werk maakt van ecologische bekers. “Hoewel de organisator recycleerbare bekers heeft gebruikt, gaan ze zo goed als zeker de verbrandingsoven in”, zegt Pieter Nuytinck van het GMF. “Herbruikbare bekers zijn te gevaarlijk voor onze renners”, zegt de organisator.
  2. Bpostbusje toont een sterk staaltje stapelkunst

    Bpostbusje toont een sterk staaltje stapel­kunst

    Nu de Sint in het land is en de kerstdagen in zicht zijn, hebben de postleveranciers de handen vol om tijdig alle briefjes en pakjes op het juiste adres af te leveren. Deze bestelwagen die vanochtend gespot werd op de R4 in Gent ter hoogte van Lochristi zit alvast aardig volgestouwd. De Zalando- en Bol.com-pakjes liggen kriskras door elkaar. Een sterk staaltje stapelkunst of gewoon in de bestelwagen gegooid? Benieuwd of alle pakjes heelhuids op hun bestemming aankomen.