Links de nieuwe toegankelijkheidsambtenaar Steven Pauwels en rechts zijn collega Bart Vermandere.
Volledig scherm
Links de nieuwe toegankelijkheidsambtenaar Steven Pauwels en rechts zijn collega Bart Vermandere. © Jill Dhondt

Steven is de nieuwe toegankelijkheidsambtenaar in Gent: “Door mijn eigen ervaringen kan ik een andere invulling geven aan de job”

Steven Pauwels (45) heeft twintig jaar voor VTM gewerkt en vier jaar voor een NGO. Nu is hij de nieuwe toegankelijkheidsambtenaar van de Stad Gent. Dat betekent dat hij samen met zijn collega ernaar zal streven om de dienstverlening, gebouwen, openbaar vervoer, pleinen en parken nog toegankelijker te maken. Door een verkeersongeval gaat Steven in een rolstoel door het leven. Dat betekent dat zijn eigen ervaringen een meerwaarde betekenen om de job uit te voeren.

 1. Chauffeur (29) aangehouden na dodelijk ongeval waarbij Stefanie (25) stierf : “Geen geldig rijbewijs en was onder invloed”
  Gent

  Chauffeur (29) aangehou­den na dodelijk ongeval waarbij Stefanie (25) stierf : “Geen geldig rijbewijs en was onder invloed”

  De 29-jarige man, die gisteren met zijn vriendin Stefanie Verstappen (25), betrokken was bij een ongeval in de Noordhoutstraat in Drongen is aangehouden. De jonge vrouw overleefde de klap niet. De man werd vrijdagmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van onder meer onopzettelijke doding. “De bestuurder reed zonder geldig rijbewijs en was onder invloed van alcohol en drugs”, meldt het parket.
 2. Apotheker-dichter Dorien (31) fleurt zaak op met eigen werk: “Poezië is een medicijn voor de ziel”
  PREMIUM

  Apotheker-dich­ter Dorien (31) fleurt zaak op met eigen werk: “Poezië is een medicijn voor de ziel”

  Wie staat te wachten op de stoep bij apotheek Beirnaert-Delagaye in de Morekstraat in Gent, doet dat sinds kort cultureel verantwoord. Op het raam staat een gedicht van medewerker Dorien De Vylder (31). Vandaag, op de Internationale Dag van de Apotheker, lanceert ze samen met vzw Verb(l)ind, het Poëziecentrum en het Vlaams Apothekers Netwerk de actie ‘Poezië als wachtverzachter’.