Volledig scherm
Belgium's Got Talent; seizoen 6, studioshow 5 op vrijdag 6 december 2019 bij VTM. Op de foto: Steven Delaere © VTM

Steven Delaere wint studioshow van Belgium’s Got Talent

Steven De Laere (32) wist het publiek en de jury omver te blazen tijdens zijn tweede deelname aan Belgium’s Got Talent. Dat leverde hem een mooi resultaat op: hij werd door de jury verkozen tot winnaar van de studioshow.

De 32-jarige goochelaar studeerde en bleef achteraf plakken in Gent. Vier jaar geleden nam hij voor het eerst deel aan de talentenjacht met een podiumplaats als resultaat. Het vormde de aanleiding om de overstap maken naar een leven als professioneel goochelaar. Sindsdien verzorgt hij evenementen voor bedrijven en theatershows.

Enkele maanden geleden besloot Steven voor een tweede keer deel te nemen aan Belgium’s Got Talent. “Er bestaan maar weinig programma’s waar je als goochelaar je ding kan tonen. Het was een uitgelezen kans om nog eens mee te doen. Zo kan ik mijn creativiteit tonen, nieuwe acts waarmee ik bezig ben. Het is zoals de Olympische Spelen, om de vier jaar doe ik nog eens mee.”

Waw-momenten

De tweede deelname aan Belgium’s Got Talent leverde Steven terug geen windeieren op. Hij werd zonet verkozen tot winnaar van de studioshow. “Dat is zeer plezant om te horen. Je weet nooit hoe het publiek gaat reageren. Het is heel moeilijk om magie over te brengen op televisie. Je kan ter plekke waw-momenten ontketenen maar dat overbrengen op tv is een lastige. Dat ik de halve finale win wil zeggen dat ik geslaagd ben in mijn opzet.”

Ongeziene act voor de finale

Voor de finale gaat Steven nog een stap verder. “De afsluitende show belooft een uitdaging te worden. Deze zal op het moment zelf in première gaan, zonder testrondes vooraf. De timing, het tempo en de techniek maken het geen evidente act.”

Dat Steven de winnaar kan worden van Belgium’s Got Talent speelt in zijn achterhoofd maar is geen noodzaak. “Mijn doel is om drie acts neer te zetten die het publiek kunnen bekoren. Als dat lukt ben ik al heel tevreden. Het gaat er mij vooral om magie terug op de kaart te zetten.”

Belgium’s Got Talent is vrijdag te zien op VTM om 20.40 uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Humus

    Humus

    Als u als Gentenaar nog steeds denkt dat de door u verkozen burgemeester en schepenen uw waarden verdedigen zoals beloofd, dan bent u eraan voor de moeite. De eerder linkse kiezers onder u zullen niet zo’n hoge pet ophebben van het beleid in Israël. Dat land hecht namelijk weinig belang aan de mensenrechten van haar Palestijnse inwoners. Schepen Sofie Bracke wil erheen om – zo zegt ze – van Gent de Europese technologiehoofdstad te maken en dat is tegen de zin van oppositiepartij PVDA. De linkse meerderheidspartijen gaven PVDA gelijk en zo kwam blauwe Sofie niet aan genoeg stemmen om haar valies te mogen pakken. In een politiek systeem van meerderheid en oppositie is de kous dan af, maar de Israëlische zon schijnt zo verleidelijk dat blauw zich liet bijstaan door het Vlaams Belang om met een wisselmeerderheid toch te mogen vertrekken. In ons progressieve Gent werd alzo het cordon sanitaire gebroken! Dat Open VLD dan logischerwijs bij links in het krijt stond, werd op dezelfde gemeenteraad duidelijk. Toen de N-VA morde dat ‘Samen aan Zet’ voortaan ook gesubsidieerd activiteiten met een religieus en partijpolitiek karakter kan aanbieden, verdween Open VLD uit de zaal om niet te moeten stemmen tegen hun linkse coalitiepartners. U merkt het, ons college van burgemeester en schepenen is een hecht team met een duidelijke visie en een strak beleid. U begrijpt nu ook dat gelijk welk voorstel, hoe klein de steun ervoor in de meerderheid ook is, kan goedgekeurd worden. Wie tegen is, verlaat de zaal en desnoods worden Vlaams Belang en de andere oppositiepartijen erbij gehaald om aan een meerderheid te komen. De uitbreiding van de LEZ wordt binnenkort gestemd. De blauwe vrienden Mathias en Sami kunnen zich dan even op de gang verschuilen, Sofie zit dan met een bordje humus aan het strand van Tel Aviv.