48 flikken legden de eed af in het bijzijn van de burgemeester.
Volledig scherm
48 flikken legden de eed af in het bijzijn van de burgemeester. © Jill Dhondt

Steeds meer vrouwelijke flikken, en dat is een goede zaak

48 nieuwe Gentse politiemensen legden hun eed af bij burgemeester Mathias De Clercq. Voor het eerst waren er meer vrouwen dan mannen. Dat blijkt een trend te zijn. Er komen steeds meer vrouwen naar het Gentse korps. Een goede zaak, vindt korpschef Filip Rasschaert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Schepen reageert op incident waarbij lesbisch koppel werd nageroepen: “Aan ieder die zich hier schuldig aan maakt: neen, er zal niet gepoept worden”
  PREMIUM

  Schepen reageert op incident waarbij lesbisch koppel werd nageroepen: “Aan ieder die zich hier schuldig aan maakt: neen, er zal niet gepoept worden”

  Nele Roosens en haar vriendin werden vorige week van de Graslei naar huis een uur lang nageroepen. Het koppel kreeg meermaals het woord ‘viezerikken’ naar het hoofd geslingerd en vragen zoals ‘willen jullie een trio?’. Het incident lokte heel wat weerzin op, onder andere bij schepen van gelijke kansen Astrid De Bruycker. Die kroop in haar pen om een duidelijke boodschap mee te geven: dit moet stoppen.
 2. Stefanie (25) sterft na bizar ongeval: vriend verhoord door politie
  PREMIUM
  Gent/Deinze/Tielt

  Stefanie (25) sterft na bizar ongeval: vriend verhoord door politie

  In de Noordhoutstraat in Drongen heeft zich donderdagochtend een vreemd verkeersongeval voorgedaan. Stefanie Verstappen, een 25-jarige bejaardenverzorgster uit Tielt, was samen met haar vriend uit Deinze op weg naar haar werk toen ze met hun wagen in de gracht belandden. De dame werd uit de auto geslingerd en overleefde het ongeluk niet. Haar vriend beweerde achteraf dat hij niet achter stuur zat. Maar dat blijkt hoogst onwaarschijnlijk.