Volledig scherm
Steeds meer mensen komen naar het dagelijkse protestconcert van Mikhail Bezverkhni © VDS

Steeds meer publiek voor protestviolist Mikhail Bezverkhni

De wereldvermaarde violist Mikhail Bezverkhni speelt élke dag van 12 tot 14 uur hemelse vioolklanken voor de gesloten poort van de Sint-Annakerk. Die kerk zou herbestemd worden tot een Delhaize, en dat vindt Bezverkhni een schande. Zijn protest lokt steeds meer sympathisanten.

Nog voor Mikhail er zelf was, stonden vrijdag al enkele fans hem om 12 uur op te wachten aan de Sint-Annakerk. Op zijn eentje voert hij een muzikaal protest. Een Delhaize in Sint-Anna, dat kan niet, vindt hij. Muziek, dàt moet er komen. Concerten, tentoonstellingen en andere culturele uitspattingen, maar géén commercieel concept.

Bezverkhni speelt nu dus elke dag 2 uur viool voor de gesloten poort van dat prachtige gebouw, één van de laatst overgebleven neobyzantijnse kerken in West-Europa. En elke dag komen er meer sympathisanten luisteren naar zijn concert. Ook op sociale media leeft de originele actie, de man werd gisteren zelfs opgevoerd in het Canvas-programma De Afspraak. Elke dag hoopt Bezverkhni dat iemand van de stad zal opdagen om hem de sleutel van de kerk te geven, zodat hij binnen kan spelen. Maar dat gebeurde vooralsnog niet.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gentse flikken lokken veel ‘allochtonen’ naar opleiding, maar zien ze niet in korps

    Gentse flikken lokken veel ‘allochto­nen’ naar opleiding, maar zien ze niet in korps

    De lokale politie van Gent doet nu al meer dan een jaar inspanningen om mensen met buitenlandse roots naar het korps te lokken, om een betere afspiegeling van de maatschappij binnen de politie te krijgen. De campagne 100% (Fl)ik werkt, er stromen meer allochtonen in. “Maar door de ‘aspirantenmobiliteit’ zien we die voorlopig niet in ons korps, wat best frustrerend is”, zegt korpschef Filip Rasschaert.