Jelle Van Roosbroeck en Fabrice Guillermin van Kadonation.
Volledig scherm
Jelle Van Roosbroeck en Fabrice Guillermin van Kadonation. © Kadonation

Start-up laat iedereen groenten en fruit schenken aan hulpverleners

De Gentse start-up Kadonation wil dat hulpverleners niet meer moeten aanschuiven in de winkel om een portie fruit en groenten te kopen. Daarom roepen ze Belgen op om een ‘Boostbox’ te schenken die aan ziekenhuizen, zorginstellingen en brandweerkazernes geleverd worden.

De Boostboxen zijn dozen vol fruit en groenten. Iedereen kan zo’n box online aankopen en schenken. “Per schijf van 15 euro voorzien de initiatiefnemers een gezinsbox voor een zorgverlener”, duidt Kadonation. “De pakketten zullen geleverd worden aan ziekenhuizen, zorginstellingen en brandweerkazernes. Zo hoeven zorgverleners voor hun dagelijkse portie groenten en fruit niet aan te schuiven in winkels en ondervinden ze geen hinder door de lege winkelrekken.”

Hulpverleners kunnen zich aanmelden op het online platform van Kadonation en wie dat wil, kan hen een box schenken. “We vinden het belangrijk om ons platform open te stellen voor een actie naar de helden van vandaag: de hulpverleners”, zegt CFO Jelle Van Roosbroeck. “Samen met Vitadesk realiseren we deze actie geheel aan aankoopprijs, om zoveel mogelijk Boostboxen aan de hulpverleners te kunnen wegschenken. Vrijdag leveren we de eerste boxen bij het UZ Gent en AZ Turnhout.”

De initiatiefnemers zien erop toe dat de kartonnen dozen onder strikte hygiënische voorschriften verpakt en geleverd worden. De afstand tussen de inpakkers is verhoogd naar drie meter om zo risico’s te beperken.

  1. “Nee, je mag niet in het park chillen of gaan voetballen met je vrienden.” Opiniestuk van een politieagent uit Gent

    “Nee, je mag niet in het park chillen of gaan voetballen met je vrienden.” Opiniestuk van een politie­agent uit Gent

    Oh wat zijn wij als Belgen, Vlamingen en Gentenaars toch zo gezegend met onze creativiteit, rebelsheid, relativeringsvermogen en improvisatietalent. Die sterktes komen van pas in crisissen. Wij Belgen zijn betere crisismanagers omdat we beter kunnen improviseren. Maar het keert zich ook tegen ons. Onze rebelsheid zorgt ervoor dat sommige mensen er steeds de kantjes proberen aflopen. Redenen zoeken en vinden waarom zij in hun specifieke situatie dit of dat wel zouden mogen.