De man had 400 stappen gezet om 4 uur ‘s nachts. Ontkennen had geen zin
Volledig scherm
De man had 400 stappen gezet om 4 uur ‘s nachts. Ontkennen had geen zin © thinkstock

Stappenteller verraadt ontkennende dief (24): tot 2 jaar cel geëist voor inbraak

GentLeugen na leugen na leugen, tot hij niet meer kon ontkennen. Een 24-jarige dief riskeert 18 maanden cel na een inbraak in Merelbeke begin september. Aanvankelijk ontkende hij zijn betrokkenheid, maar zijn stappenteller zorgde voor het nodige bewijs waardoor ontkennen geen zin meer had. Zijn kompaan riskeert 2 jaar cel.

 1. Gentse vader (26) steelt vijf videospelletjes uit MediaMarkt: “Weet eigenlijk niet waarom ik het deed”
  Gent

  Gentse vader (26) steelt vijf videospel­le­tjes uit MediaMarkt: “Weet eigenlijk niet waarom ik het deed”

  Een reeks diefstallen uit een filiaal van Mediamarkt, daterend van 2018, kwam pas deze week aan bod in de Gentse rechtbank. Een 26-jarige Gentenaar had toen op verschillende momenten in totaal een vijftal videospelletjes gestolen. Intussen heeft hij zijn schade vergoed en bewandelt hij naar eigen zeggen het rechte pad. Voor de feiten riskeert hij wel nog een celstraf van 8 maanden.
 2. Na Blauwe Kiosk op Kouter dreigt weer iconisch stadsgezicht te verdwijnen: huurders kunnen torenhoog standgeld van frituur op Vrijdagmarkt niet langer betalen
  PREMIUM
  Gent

  Na Blauwe Kiosk op Kouter dreigt weer iconisch stadsge­zicht te verdwijnen: huurders kunnen torenhoog standgeld van frituur op Vrijdag­markt niet langer betalen

  Elke Gentenaar kent Frituur Jozef. Daarom niet per se de naam, maar wel het uitzicht: het omgebouwde chaletje op wielen op de Vrijdagmarkt. De kans is groot dat dat pareltje binnenkort verdwijnt. De huurders kunnen hun torenhoge standgeld niet meer betalen, en de stad eist de ontruiming van de plaats. “Maar dat probleem dateert al van voor corona”, reageert de stad.
 3. Jonathan (32) schreef een roman over de Jehova’s Getuigen: “Mijn vader schopte me buiten op de dag dat mijn moeder begraven werd”
  Gent/Brugge

  Jonathan (32) schreef een roman over de Jehova’s Getuigen: “Mijn vader schopte me buiten op de dag dat mijn moeder begraven werd”

  Het schrijversdebuut van Jonathan Goddyn is meteen een binnenkomer. Als ex-getuige van Jehova schreef de Bruggeling een roman waarin de werking van de religieuze groep stevig op de korrel wordt genomen. “Ik ben enorm kritisch, maar probeer toch een balans te zoeken. Het zijn niet de leden die het probleem vormen, het is de organisatie.”
 1. Zaak-Ichelle: Na 14 december 21.00 uur stopte alles
  Play

  Zaak-Ichel­le: Na 14 december 21.00 uur stopte alles

 2. Kappers staan klaar om weer te knippen: Telefoon roodgloeiend
  Play

  Kappers staan klaar om weer te knippen: Telefoon roodgloei­end