De Antwerpse Waterbus is een succes. Krijgt de Gentse haven er ook een?
Volledig scherm
De Antwerpse Waterbus is een succes. Krijgt de Gentse haven er ook een? © Klaas De Scheirder

Stap dichter bij waterbus in de Gentse haven, haalbaarheidsstudie van minister Peeters loopt al: “Wie het zal betalen bekijken we later”

GentKomt er een ‘waterbus’ in de Gentse haven? Jong N-VA liet een ballonnetje op, maar blijkbaar zijn ze niet de enigen met dat idee. Bij mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) loopt al enige tijd een studie rond personenvervoer op het kanaal Gent-Terneuzen. “We onderzoeken of het technisch en commercieel haalbaar is.”

 1. Zo rijdt Gent gat van 21 miljoen dicht: straatverlichting vier nachten uit, geen besparingen op onderwijs en cultuur
  Gent

  Zo rijdt Gent gat van 21 miljoen dicht: straatver­lich­ting vier nachten uit, geen besparin­gen op onderwijs en cultuur

  De stad maakt vandaag bekend op welke manier er de komende jaren bespaard zal worden. Er moet 21 miljoen euro per jaar minder uitgegeven worden dan gepland. Dat de retributies - zoals prijzen van musea - worden verhoogd kon u vanmorgen al bij HLN lezen. Dat gebeurt in juli. Nu blijkt dat er expliciet niét bespaard wordt op veiligheid, onderwijs en cultuur. De straatverlichting gaat van zondagnacht tot en met woensdagnacht uit.
 2. “Je kan toch geen kringwinkel in een container zetten”: Inwoners Sint-Kruis-Winkel niet tevreden met oplossingen voor verdwijnend buurthuis
  GENT

  “Je kan toch geen kringwin­kel in een container zetten”: Inwoners Sint-Kruis-Win­kel niet tevreden met oplossin­gen voor verdwij­nend buurthuis

  Het protest van bewoners in Sint-Kruis-Winkel tegen de sluiting van hun buurthuis blijft voortduren. De stad Gent besloot om het recent vernieuwde gebouw te verkopen om zo het gat in de Gentse begroting te doen krimpen. De Winkelaars voelen zich als tweederangsburgers behandeld, maar vooral de oplossingen die het stadsbestuur voorstelt, zijn voor hen onvoldoende. Tegelijk zet een veralgemeende zone 30 kwaad bloed.