Voorlopig geen staking in het UZ
Volledig scherm
Voorlopig geen staking in het UZ © Wannes Nimmegeers

Stakingsdreiging UZ is voorlopig afgewend

De vakbonden van het UZ in Gent dreigden met een staking maar die is na ultiem overleg maandagmorgen afgewend.  Het UZ moet 4,6 miljoen euro besparen en de directie en vakbonden zitten daar al maanden over samen. Een aantal forse maatregelen vielen niet goed waarna het ACV en het ACOD een stakingsaanvraag indienden. Na het overleg lijkt er de komende anderhalve maand geen staking meer aan te komen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Carl Devos geeft eerste live les politicologie alleen aan nieuwe studenten: “Harde keuze, maar ik wil deze generatie niet verliezen”

    Carl Devos geeft eerste live les politicolo­gie alleen aan nieuwe studenten: “Harde keuze, maar ik wil deze generatie niet verliezen”

    UGent-professor politicologie Carl Devos stond vanmorgen in het grote auditorium van het UFO voor het eerst sinds lang weer live voor zijn studenten, al waren het er een stuk minder dan andere jaren. Van de 800 studenten die zijn vak volgen, mogen er maar 198 in het auditorium. Hij reageert ook op de gebeurtenissen in de Overpoort gisteren: “Ik keur het niet goed, maar ik heb er wel begrip voor.”