Volledig scherm
Elektriciteitskast in Drongensesteenweg in Gent © Wannes Nimmegeers

Stad wil lelijke elektriciteitscabines opfleuren met kunst

Elektriciteitscabines staan nagenoeg in elke Gentse straat al vallen ze zelden op. Daar kan wel eens verandering in komen. Gemeenteraadslid Stephanie D’Hose (Open VLD) pleit voor kunst op die saaie cabines.

“Die nutskasten blinken vandaag niet uit in schoonheid maar dat hoeft niet zo te blijven. In binnen- en buitenland worden er artiesten op losgelaten en dat heeft geleid tot fraaie stukjes street art. Dat moet in Gent ook kunnen. Dat hoeft niet eens een grote werklast met zich mee te brengen.”

Schepen van publieke ruimte Filip Watteeuw (Groen) is het plan genegen. “ De nutsmaatschappijen zijn in elk geval bereid om mee te werken om de kasten te laten beschilderen of bestickeren.  De schepen van cultuur (Souguir) en schepen van openbare netheid (Van Braeckevelt) zullen dat verder uitwerken.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tractor verliest aanhangwagen en vernielt anderhalve meter spoor aan overweg : treinverkeer Gent Lokeren over één spoor kracht en geen doorgaand verkeer tussen Lochristi en Beervelde

    Tractor verliest aanhangwa­gen en vernielt anderhalve meter spoor aan overweg : treinver­keer Gent Lokeren over één spoor kracht en geen doorgaand verkeer tussen Lochristi en Beervelde

    Aan de spooroverweg op de Beerveldsebaan in Beervelde kantelde deze namiddag een aanhangwagen van een tractor en belandde op de sporen. Daarbij vernielde het 30 ton zware gevaarte ongeveer anderhalve meter spoor. Het treinverkeer tussen Gent-Dampoort en Lokeren kan er slechts alternerend over één spoor en er is geen doorgaand autoverkeer mogelijk tussen Lochristi en Beervelde. “We hopen de schade nog dit weekend op te lossen”, zegt Thomas Baeken van Infrabel.