De rondgang wordt later opnieuw aangelegd. Die moest van de Dienst Erfgoed behouden blijven.
Volledig scherm
De rondgang wordt later opnieuw aangelegd. Die moest van de Dienst Erfgoed behouden blijven. © Wannes Nimmegeers

Stad Gent voegt in Miljoenenkwartier drie parken samen tot één geheel: “Mooie balans gevonden tussen erfgoed en ontharding”

GentIn het Miljoenenkwartier is gestart met de ontharding van het Paul de Smet de Naeyerpark. Al sinds begin 2019 wordt gesproken van het project, maar nu pas gaat de schop in de grond. “Het heeft inderdaad wat voeten in de aarde gehad”, erkent bevoegd schepen Astrid De Bruycker.

  1. Panikerende wegpiraat scheurt met 160 per uur door Gent: “Mocht ik met die snelheid gecrasht zijn, dan stond ik hier waarschijnlijk niet meer voor u”
    Gent

    Panikeren­de wegpiraat scheurt met 160 per uur door Gent: “Mocht ik met die snelheid gecrasht zijn, dan stond ik hier waarschijn­lijk niet meer voor u”

    Omdat hij zowat alle voorwaarden van zijn voorlopig rijbewijs had geschonden, trachtte een jonge bestuurder aan een politiecontrole in de Doornzelestraat te ontkomen. Hij haalde daarbij snelheden tot 160 km per uur. Later bleek dat er ook cannabis in zijn bloed zat. “Zolang u niet van de drugs af bent, laat ik u niet toe in het verkeer.”