Beeld ter illustratie - Als iemand positief test op corona zal de huisarts nagaan of de patiënt nood heeft aan extra begeleiding of ondersteuning.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie - Als iemand positief test op corona zal de huisarts nagaan of de patiënt nood heeft aan extra begeleiding of ondersteuning. © Photo News

Stad Gent stelt lokale coördinator aan om kwetsbare coronapatiënten te ondersteunen

De stad Gent heeft een lokale coördinator aangesteld om kwetsbare Gentenaars die positief testen op Covid-19 te helpen tijdens hun quarantaine. Dat maakte schepen van Sociaal Beleid Rudy Coddens (sp.a) bekend. “We kiezen er bewust voor om verder te gaan dan enkel te sensibiliseren”, zegt hij. “Zo geven we ook de meeste kwetsbare Gentenaars de kans om een quarantaineperiode goed door te komen.”

 1. Zwakbegaafde man verliest mantelzorger bij verkeersongeval: trucker riskeert 6 maanden cel en 1 jaar rijverbod
  Gent

  Zwakbegaaf­de man verliest mantelzor­ger bij verkeerson­ge­val: trucker riskeert 6 maanden cel en 1 jaar rijverbod

  In de rechtbank in Gent werd de zaak behandeld van het dodelijk verkeersongeval op 15 oktober 2018. Een vrachtwagen reed op de E40 in Drongen in op de staart van een file. Een 66-jarige man liet daarbij het leven. Hij was de mantelzorger van zijn zwakbegaafde vriend. “Mijn cliënt was zijn steun en toeverlaat van het ene moment op het andere kwijt”, zegt de advocaat van de zwakbegaafde man.
 2. Arthur huurt een kot voor een paar dagen in de week: “Het laat me toe toch te proeven van het studentenleven, zonder een week weg te zijn van huis”
  PREMIUM

  Arthur huurt een kot voor een paar dagen in de week: “Het laat me toe toch te proeven van het studenten­le­ven, zonder een week weg te zijn van huis”

  Door de vele online lessen vinden veel studenten en ouders het niet nodig een heel jaar een kot te huren. Daarom vind je nu ook koten die je voor een paar dagen kunt huren. Arthur Van Impe (17) is een van de studenten die daar sinds deze week gebruik van maakt. “Zo kan ik toch proeven van het studentenleven. Mijn vrienden zitten allemaal vast op kot, dus nu kunnen we ’s avonds eentje gaan drinken, wanneer ik hier ook ben.”
 3. Stadslegende wordt plots realiteit: Gentse politie verspreidt voor het eerst robotfoto van ‘voetenman’

  Stadslegen­de wordt plots realiteit: Gentse politie verspreidt voor het eerst robotfoto van ‘voetenman’

  De politie heeft voor het eerst een robotfoto van de zogenaamde ‘voetenman’ verspreid via het opsporingsprogramma Faroek. De man valt al sinds 2006 studentes lastig door hun blote voeten te betasten, eraan te ruiken en ze tegen zijn gezicht te houden. Door de jaren heen hebben al zeventien vrouwen klacht ingediend. “De studentenbuurt mag niet langer wakker liggen van de man”, reageert Michaël Barbé van de Gentse politie.
 1. Joris Vandenbroucke wordt geen minister: “De portefeuilles die sp.a uit de brand heeft gesleept, zijn meer op het lijf geschreven van anderen”
  PREMIUM

  Joris Vandenbrou­c­ke wordt geen minister: “De portefeuil­les die sp.a uit de brand heeft gesleept, zijn meer op het lijf geschreven van anderen”

  Geen hoofdrol voor Gent in de federale regering, en zelfs geen bijrol. We hebben geen enkele Gentse minister, en zeggen dat de premier ‘een hart voor Gent’ heeft en De Pinte toch vlak naast Gent ligt, is de naakte waarheid ontkennen: Gent speelt de komende jaren niet mee. Nochtans waren de verwachtingen vooral voor Joris Vandenbroucke (sp.a) hoog gespannen. Toch verlaat hij de onderhandelingstafel met opgeheven hoofd. “Dit is nu eenmaal politiek.”
 2. Restaurant Commotie geopend aan de Rozebroeken: smaakbommetjes in een groene, minimale setting

  Restaurant Commotie geopend aan de Rozebroe­ken: smaakbomme­tjes in een groene, minimale setting

  ‘Commotie’ klinkt je misschien bekend in de oren. Het was tot voor kort de naam van het knusse pop-up restaurant op de Hubert Frere-Orbanlaan. Een zodanig succes dat sommelier Lara De Vlieger (28) en chef Thomas Gellynck (25) besloten een vaste locatie te zoeken. Zopas hebben ze hun vaste restaurant geopend tegenover de Rozenbroeken. Op je bord vind je smaakbommen, geserveerd in een groene oase.