Schepen Bram Van Braeckevelt testte de nieuwe ‘Lovedown’-tool meteen zelf uit bij de lancering.
Volledig scherm
Schepen Bram Van Braeckevelt testte de nieuwe ‘Lovedown’-tool meteen zelf uit bij de lancering. © Jill Dhondt

Stad Gent speelt voor Cupido: nieuwe tool stelt date op maat samen voor koppels en singles

GentHet gewone leven komt weer goed op gang, we kunnen Gent weer ten volle verkennen. Maar dat brengt ook oude vraagstukken met zich mee, zoals waar neem je jouw lief of date mee naartoe? Stad Gent helpt hier graag een handje, met een nieuwe tool die een date op maat genereert.

 1. "Dit is de fietshel, je moet al een mountainbike hebben om hier door te geraken": wervencluster stuurt fietsverkeer aan Dampoort in de war
  PREMIUM
  GENT

  "Dit is de fietshel, je moet al een mountainbi­ke hebben om hier door te geraken": wervenclus­ter stuurt fietsver­keer aan Dampoort in de war

  “Levensgevaarlijk”, “ronduit rampzalig”: aan de Dampoort werd dinsdagochtend uitzonderlijk hard gevloekt, zeker door het passerende fietsverkeer. Wie van het station naar de Dendermondsesteenweg of omgekeerd moest, botste er op extra werven waardoor een gevaarlijke situatie ontstond. De situatie wordt “zo snel mogelijk aangepakt.”
 2. Videobeelden tonen hoe scheidsrechter klappen krijgt nadat hij ploeg drie rode kaarten geeft
  Assenede/Gent

  Videobeel­den tonen hoe scheids­rech­ter klappen krijgt nadat hij ploeg drie rode kaarten geeft

  De wedstrijd tussen KVV Klauwaarts Bassevelde en Avrasya Gent in vierde provinciale is zondagmiddag op een vechtpartij geëindigd. De scheidsrechter, die de bezoekende ploeg in de loop van de wedstrijd drie rode kaarten had gegeven, kreeg enkele klappen te verwerken nadat de thuisploeg in extremis gelijk had gemaakt. “Wat het nog erger maakt: heel wat kinderen woonden de match bij.”